Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

w zeszłym tygodniu poczułam pierwsze nieco mocniejsze ruchy Córy, przynajmniej byłam w stanie jednoznacznie stwierdzić że to to, czułam jakby się wierciła i zmieniała pozycję, lekkie kopniaczki. W kolejnych dniach już słabsze, tak jak wcześniej, bardziej smyranie czy jakby mnie rybka musnęła ogonem. Jedak w środę i wczoraj nic nie czułam, dziś póki co też.
Czy to normalne na tym etapie? Od kiedy ruchy powinny być odczuwalne codziennie i w miarę regularne? To moja pierwsza ciąża, łożysko mam na przedniej ścianie. Nie wiem czy to że nie czuję Małej to powód do niepokoju czy może po prostu gdzieś się schowała w taki sposób że jej nie czuje? W końcu ma chyba jeszcze sporo miejsca.
[/url]
[/url]A ja dzisiaj byłam na KTG – brak skurczy !!!- spokojnie, ja mialam ktg o 16 i nic a od 21 skurcze sie zaczynaly ;)
Renata, a Ty mimo cukrzycy ciążowej nie masz zaleceń wcześniejszej hospitalizacji przed porodem?- to nie jest standard, ja z cukrzyca urodzilam 11 dni po terminie.
Mam nadzieję, że nie jest to już standardem.

dietę mam cukrzycowa wiec raczej lekko jem, ale będę uważała na warzywa wzdymajace.

jakbym ciąże pod pacha miala :/

Mam 35 lat i do wykonania ten test papa.
Czy wiecie może czy jak w mojej klinice nie mają terminów na nfz aby zrobić taki test.
Renata, a Ty mimo cukrzycy ciążowej nie masz zaleceń wcześniejszej hospitalizacji przed porodem?
Mam nadzieję, że nie jest to już standardem.

[/url]
[/url]Marion, no dziwne te standardy, a może wcale ich nie ma. U mnie gin wcale się nie interesował moja cukrzycą, zwalił temat na diabetologa, a to diabetolog zaleciła hospitalizację na tydzień przed tp, gin przyjął ta informację do wiadomości i tyle.
;
[/url]
[/url]

[/url]
[/url]