Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moj wlasnie nie najsladuje wogole i w tym psycholog widzi najwiekszy problem. Bo bez nasladowania sie mowic nie nauczy.

Tylko, ze On na obrazkach i zdjeciach potrafi od ladnych paru tygodni pokazac o co zapytam

[/url]
aż zaczął nazywać po swojemu :)- to my jadac autem/wozkiem co chwile musimy mowic co pokazuje, bo "pyta" o wszystko :)

;

wasze problemy pojawiły się niedawno, że dopiero teraz trafiliście do specjalisty, syn nie był wcześniej objęty żadną opieką specjalistyczną ??

Mój syn ma niedawno stwierdzone ZA i współwystępujące zaburzenia hiperkinetyczne.głównie diagnozuje się ZA pomiędzy 7-15 lat. Wtedy można odróżnić ZA od autyzmu czy innych zaburzeń rozwoju.
[/url]
Dziewczyny ktorych dzieci otrzymaly diagnoze "autyzm", chcialam sie zapytac ile czas trwal caly proces do momentu jej otrzymania i u jakich specjalistow Wasze dzieci byly.
głównie diagnozuje się ZA pomiędzy 7-15 lat. Wtedy można odróżnić ZA od autyzmu czy innych zaburzeń rozwoju.

[/url]
;

;
;
do genetycznej jak dzwoniłam były terminy październikowemy czekamy 2,5 miesiąca - zapisaliśmy się do porani w Łodzi.
[/url]
[/url]
Luczynka, ale skoro macie tak późno diagnozę, to chyba znaczy, że synek dobrze funkcjonuje??? W sensie radzi sobie??? Nic głębokiego to raczej nie jest, nie????

;
jak żyć.... są może inni okuliści, ale ta konkretna okulistka ma Jaśka pod opieką od urodzenia i nie chcemy tego zmieniać. Idziemy prywatnie, termin na czerwiec tego roku, ten termin na nfz zostawimy sobie, będzie do kontroli jak będzie szedł do szkoły ech...
;
;
mam na 14.02.2017rok
;
W sensie, że nie było zauważalne w wieku np. 2-3 lat, 4... co skłoniłoby Cie do niepokoju i szybszej diagnozy dziecka... Co zwykle te zaburzenia są rzucające się w oczy dość wcześnie...

my mielismy te testy jak maly jeszcze nie mowilEwa ten test o którym wspomniałaś mierzy tylko potencjalne możliwości poznawcze dziecka i tylko te które bazują na percepcji. Takim maluchom ciężko sprawdzić poziom inteligencji, więc raczej się tego unika, dla dzieci 5-6 letnich mamy już metody, które pozwalają ocenić całość inteligencji, tą werbalną stronę też i dopiero wtedy można wnioskować o tym jaka jest ta inteligencja... Z tym że sam wynik niczego nie daje znam dzieciaki z ZA albo takie z zaburzeniami koncentracji uwagi po których zupełnie nie widać jaki mają poziom inteligencji niestety...
ja przepraszam, że się za Monię wypowiem ale pamiętam jak Monia wrzuciła filmik,na którym Dawidek - w wieku 2 lat notabene - ułożył sam cały alfabet, literka po literce, z rozsypanych elementów.