Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moj wlasnie nie najsladuje wogole i w tym psycholog widzi najwiekszy problem. Bo bez nasladowania sie mowic nie nauczy.
Tylko, ze On na obrazkach i zdjeciach potrafi od ladnych paru tygodni pokazac o co zapytam
- to my jadac autem/wozkiem co chwile musimy mowic co pokazuje, bo "pyta" o wszystko :) aż zaczął nazywać po swojemu :)
wasze problemy pojawiły się niedawno, że dopiero teraz trafiliście do specjalisty, syn nie był wcześniej objęty żadną opieką specjalistyczną ??
głównie diagnozuje się ZA pomiędzy 7-15 lat. Wtedy można odróżnić ZA od autyzmu czy innych zaburzeń rozwoju. Mój syn ma niedawno stwierdzone ZA i współwystępujące zaburzenia hiperkinetyczne.
Dziewczyny ktorych dzieci otrzymaly diagnoze "autyzm", chcialam sie zapytac ile czas trwal caly proces do momentu jej otrzymania i u jakich specjalistow Wasze dzieci byly.
głównie diagnozuje się ZA pomiędzy 7-15 lat. Wtedy można odróżnić ZA od autyzmu czy innych zaburzeń rozwoju.
my czekamy 2,5 miesiąca - zapisaliśmy się do porani w Łodzi. do genetycznej jak dzwoniłam były terminy październikowe
Luczynka, ale skoro macie tak późno diagnozę, to chyba znaczy, że synek dobrze funkcjonuje??? W sensie radzi sobie??? Nic głębokiego to raczej nie jest, nie????
mam na 14.02.2017rok
W sensie, że nie było zauważalne w wieku np. 2-3 lat, 4... co skłoniłoby Cie do niepokoju i szybszej diagnozy dziecka... Co zwykle te zaburzenia są rzucające się w oczy dość wcześnie...
Ewa ten test o którym wspomniałaś mierzy tylko potencjalne możliwości poznawcze dziecka i tylko te które bazują na percepcji. Takim maluchom ciężko sprawdzić poziom inteligencji, więc raczej się tego unika, dla dzieci 5-6 letnich mamy już metody, które pozwalają ocenić całość inteligencji, tą werbalną stronę też i dopiero wtedy można wnioskować o tym jaka jest ta inteligencja... Z tym że sam wynik niczego nie daje znam dzieciaki z ZA albo takie z zaburzeniami koncentracji uwagi po których zupełnie nie widać jaki mają poziom inteligencji niestety... my mielismy te testy jak maly jeszcze nie mowil
ja przepraszam, że się za Monię wypowiem ale pamiętam jak Monia wrzuciła filmik,na którym Dawidek - w wieku 2 lat notabene - ułożył sam cały alfabet, literka po literce, z rozsypanych elementów.