Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale jak sie załatwia żeby dziecko było z mamą i tylko ok.godz zeby tylko miał kontakt z dziecmi..juz nie mówili..
ewa-a co to jest co ty diagnozujesz..??
;
Jest w szkole masowej, ma swojego własnego nauczyciela wspomagającego i ona zadbała o to by w papierach było napisane, żę to nie jest nauczyciel klasy tylko dla tego ucznia.
;
;
;
no i jako dziecko bawil sie godzinami sam, lezal sobie w lozeczku, albo wisial w wozku a ja sie cieszylam ze mam takie fajne dziecko. teraz przy marcie widze roznice duza. ona pokazuje jak sie bawi, nawiazuje co chwile kontakt wzrokowy, a piter siadal do pociagow i sobie sam jezdzil.- no z tym pkt sie zgadzam, Maks nigdy za mna nie raczkowal, nie biegal, ja w prawo a ten w lewo. Chodzil do zabawek, szafek, sprzetow roznych a do mnie nie... Widze spora roznice przy Blazeju, ktory co chwile za mna raczkuje i sie na mnie wdrapuje.. Slyszy, jak wracam z dworu i od razu "biegnie" bo mnie, takie zachowania sa mi obce..

;
;
pani pokazuje pudelko po puzzlach. co jest w srodku? puzzle. otwiera.puste. wklada tam nozyczki.co jest w srodku? nozyczki.
pytanie - jak pokazemy to pudelko teraz mamie to mama powie, ze co jest w srodku? prawidlowa odpowiedz - puzzle. piotrek odpowiedzial - nozyczki.
chlopiec stoi przy stoliku na ktorym lezy skakanka. wychodzi z pokoju. dziewczynka chowa pod jego nieobecnosc skakanke do szafy. gdzie powinien szukac chlopiec tej skakanki po powrocie do pokoju? odpowiedz piotrka - w szafie.
Kurka, ale z tym to jestem pewna, że i Krasnal by to samo powiedział, tylko on mniejszy jeszcze.
Ewasmerf: chlopiec stoi przy stoliku na ktorym lezy skakanka. wychodzi z pokoju. dziewczynka chowa pod jego nieobecnosc skakanke do szafy. gdzie powinien szukac chlopiec tej skakanki po powrocie do pokoju? odpowiedz piotrka - w szafie.
Kurka, ale z tym to jestem pewna, że i Krasnal by to samo powiedział, tylko on mniejszy jeszcze.
--

a jednak sam z siebie (niepytany) bezblednie odczytuje emocje brata.
A powiedz, bo wydaje mi się, że to Ty o tym mówiłaś, że Piter nie bawił się w udawanie, nie interesowało go wymyślanie postaci, itd?
;
, albo oglada Minionki no jest sytuacja ze bohater Gru ma wspomnienia z dziecinstwa gdzie w szkole dzieci sie z nigo smiejal, Dawidek nie jest w stanie ogladac tej sceny tak silnie odczowa emocje bohatera. Ale np przyniosl do szkoly pilke i nie pozwala sie bobawic innym dzieciom tylko wybranym, i dziecko z poza grupy chce sie przylaczyc, to on nie pozwala, nie bo nie, to nie jest jego kolega. Tlumacze ze tamtemu chlopcu moglo byc przykro, on sie chcial tylko przylaczyc, przeciez wszyscy moga grac..Nie i juz. Albo kolezanka chciala mu pomoc zalozyc kurtke, czyli miala dobre intencje a on jej powiedzial "juz nigdy mi nie pomagaj" ze zloscia...no przeciez ona chciala dobrze, czy on tego nie rozumie? wiec tak to z tymi emocjami roznie bywa...

;
;

;
;
jakie macie doswiadczenia z komisjami?
Byłam przekonana, że nie dostaniemy orzeczenia, bo miał wtedy wyjątkowo dobry dzień, ale lekarze i psychologowie z komisji są doświadczeni i ciężko ich oszukać w tą, czy inną stronę. Dostaliśmy orzeczenie bez najmniejszego problemu.
Było miło, Mikołaj udawał, że jest całkowicie normalny Byłam przekonana, że nie dostaniemy orzeczenia, bo miał wtedy wyjątkowo dobry dzień, ale lekarze i psychologowie z komisji są doświadczeni i ciężko ich oszukać w tą, czy inną stronę. Dostaliśmy orzeczenie bez najmniejszego problemu.

;