Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- huśtanie w kocu, ciąganie w kocu;
Wrzucam nasze zalecenia - dyskretne zaburzenia funkcji układu proprioceptywnego o cechach podwrażliwości (zaburzenia czucia głębokiego):
masaż shantal, instrukcja na youtube (to przed snem, dla wyciszenia)
[/url]
;
w ogole malo co go boli.
czyli miedzy 2,5 a 3,5 rokiem zycia mietosilo swojej jajka ciagle, non stop, wszedzie. i przeszlo.
;
;
, przedstawię moją sytuację, może któraś z Was mi coś podpowie, pomoże...Słuchajcie- a skąd się takie zalecenia dostaje.?
Dziś zrobiłam Dawidkowi test ATEC

Chelatacja jest wymieniana obok diet, bombardowania witaminami i terapii SI jako jedna z terapii, które u dzieci z zaburzeniami spektrum autyzmu nie mają udowodnionej skuteczności (a i mogą szkodzić).

W teście ATEC mój syn dostał ode mnie 61 pkt, a od mojego męża 76.
Prawda jest pewnie gdzieś pośrodku
Nie wiem, kiedy w jakim wieku można dzieciom wprowadzać terapię behawioralną, ale myślę, że mogłaby pomóc.
;
ystarczy to zrobic na placu zabaw czy podsuwajac dziecku rozne mozliwosci ruchu,
SI. Zreszta - te sale sa podobne (wg mnie) po prostu do Kiderplanety.
Sa podobne, ale paru elementów brakuje, chyba, że trafiałam na kiepsko wyposażone. Bo zauważyłam, że tam się bardziej ładuje kasę w kulki, platformy i ewentualnie trampoliny... No, ale tak jak wyżej pisałam, kto może, niech korzysta, bo ogólnie to super sprawa jest.
;
Nie znam sie zbytnio na tym, chyba jedyne wyjscie to znowu do ppp sie przejsc.
Ale ja w ogóle jak widzę jakie Piotruś robi postępy, to z szoku wyjść nie mogę i zazdroszczę ;) (tak pozytywnie oczywiście) ;)
;
Adam po 3 minutach juz siw znudzil,
;
Czasem mi tak smutno i ciezko psychocznie, ze znowu cos wyskakuje nad czym trzeba pracowac.
kupilam wczoraj kalejdoskop.
My dzis mamy w planach prace plastyczne. Cwiczenie calymi dlonmi, bedziemy robic motyle. Na podstawie tejze ksiazki
naszym dzieciom chodzi o atrakcyjność danego ćwiczenia. Takie obrazki dla mojego Dawidka są najwyraźniej nudne ;).
;

- wiec moze jakis pytan nie skumalam i zamiast dac tak, dalam nie...

;
Przykladowo na pytanie: 11. Nie lubi być przytulany
Nie (N)
Częściowo prawda (S)
Na pewno tak (V)
Dalam "nie" bo lubi byc przytulany, a teraz niewiem bo moze mialo byc "tak"??
;
pomoce logopedyczne dla dwulatka?
Ech z puzzlami może być ciężko bo póki co jego najlepszą zabawą jest wysypywanie wszystkich z pudełka :/
;