Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- huśtanie w kocu, ciąganie w kocu;
Wrzucam nasze zalecenia - dyskretne zaburzenia funkcji układu proprioceptywnego o cechach podwrażliwości (zaburzenia czucia głębokiego):
masaż shantal, instrukcja na youtube (to przed snem, dla wyciszenia)
w ogole malo co go boli.
czyli miedzy 2,5 a 3,5 rokiem zycia mietosilo swojej jajka ciagle, non stop, wszedzie. i przeszlo.
Słuchajcie- a skąd się takie zalecenia dostaje.?
Dziś zrobiłam Dawidkowi test ATEC
Chelatacja jest wymieniana obok diet, bombardowania witaminami i terapii SI jako jedna z terapii, które u dzieci z zaburzeniami spektrum autyzmu nie mają udowodnionej skuteczności (a i mogą szkodzić).
W teście ATEC mój syn dostał ode mnie 61 pkt, a od mojego męża 76.
Prawda jest pewnie gdzieś pośrodku
Nie wiem, kiedy w jakim wieku można dzieciom wprowadzać terapię behawioralną, ale myślę, że mogłaby pomóc.
ystarczy to zrobic na placu zabaw czy podsuwajac dziecku rozne mozliwosci ruchu,
SI. Zreszta - te sale sa podobne (wg mnie) po prostu do Kiderplanety.
Sa podobne, ale paru elementów brakuje, chyba, że trafiałam na kiepsko wyposażone. Bo zauważyłam, że tam się bardziej ładuje kasę w kulki, platformy i ewentualnie trampoliny... No, ale tak jak wyżej pisałam, kto może, niech korzysta, bo ogólnie to super sprawa jest.
Nie znam sie zbytnio na tym, chyba jedyne wyjscie to znowu do ppp sie przejsc.
Ale ja w ogóle jak widzę jakie Piotruś robi postępy, to z szoku wyjść nie mogę i zazdroszczę ;) (tak pozytywnie oczywiście) ;)
Adam po 3 minutach juz siw znudzil,
Czasem mi tak smutno i ciezko psychocznie, ze znowu cos wyskakuje nad czym trzeba pracowac.
kupilam wczoraj kalejdoskop.
My dzis mamy w planach prace plastyczne. Cwiczenie calymi dlonmi, bedziemy robic motyle. Na podstawie tejze ksiazki
naszym dzieciom chodzi o atrakcyjność danego ćwiczenia. Takie obrazki dla mojego Dawidka są najwyraźniej nudne ;).
Przykladowo na pytanie: 11. Nie lubi być przytulany
Nie (N)
Częściowo prawda (S)
Na pewno tak (V)
Dalam "nie" bo lubi byc przytulany, a teraz niewiem bo moze mialo byc "tak"??
pomoce logopedyczne dla dwulatka?
Ech z puzzlami może być ciężko bo póki co jego najlepszą zabawą jest wysypywanie wszystkich z pudełka :/