Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Azjuniu moja droga
Azja, może przydłości twojego dziecka nie wynikały z zarobaczenia.
, u nas to samo. dopiero do teścia dotarło by nie ładował w Młodą słodkiego jak powiedziałam dieta. a i tak musiałam pilnować.
wczoraj nie zdążyłam. dwie kinder niespodzianki pochłonęła...
Ale bym się wkurzyła! Ja nie wiem, jakaś dziwna jestem, ale dawanie mojemu dziecku słodyczy przez innych ludzi odbieram jako atak na moją kontrolę rodzicielską, no skąd taki wujek czy babcia wie czy na przyklad dziecko nie zjadlo wlasnie budyniu, czy nie planuję podac mu obiadu za pol godziny, czy nie ma problemu z zaparciem itd. Z drugiej strony zastanawialam się czy nazbyt ograniczajac mu slodyze nie doprowadzam do tego, ze sie na nie rzuca kiedy je juz dostaje.
No tak, ale bez cukru w ogole? bo dr O. pozwolil na ksylitol, to stosuję zamiast. Czasami pozwolę mu na kapkę keczupu, w tym jest zwykly cukier, zastanawialam się nad dzemami slodzonymi fruktozą, ale pewnie to odpada, zamiast tego do nalesnikow smażę mu jablka. Mleko sojowe nieslodzone. No nie mam juz pomyslow na potrawy dla niego, to znaczy mam przepisy, ale nie zawsze mam czas gotować z nosem w przepisie, bo muszę się tego uczyć... :(
Cytrynko, byłam u tej pani kilka razy z synkiem i z mężem tez zrobilismy to badanie. Synek od 6mz miał poważne problemy skórne, tradycyjni lekarze nie byli w stanie pomóc, jedyne co potrafili, to przepisać sterydy, których używać nie chciałam. Najpierw znalazłam super pediatrę/homeopatę, która akurat uznaje te badania (choc lekarka sugerowała ta druga Panią z Oławskiej). Badanie, które zrobilismy dla lekarza okazało sie pomocne, ale alergolog oczywiście je wyśmiał i przepisał recepte na kolejne sterydy.
W badaniu u synka wyszły w duzej liczbie grzyby (zaburzenia flory bakteryjnej) i pasozyty (niecienie) oraz nietolerancja pokarmowa (spłaszczony kształt komórek).
Zgodnie z sugestia przeszlismy na ścisłą dietę (musiałam odstawić całkowicie mleko kozie, którym był żywiony synek, cukier (w tym owoce) i gluten. Do tej pory jesteśmy na takiej diecie (z wyjatkiem owoców), skóra od 5 mc idealna.
Jesli masz jakies wątpliwości, to zadzwon do tej babki i wypytał o wszystko, mi wydaje sie ona ok. Sama ma małe dziecko, które ma problem z alergia i wiele cennych rad od niej dostałam. Nie sprzedaje żadnych suplementów.
W trakcie leczenia, jak skóra sie poprwiała, to było to widoczne w tych badaniach (powtarzalismy je kontrolnie 3 razy).
Mag, u Bianki poprawa pojawiła się od razu, wzrost apetytu o 300% już 12 godzin po podaniu pierwszej dawki.
Poprostu martwię się o swoje dzieci a ze jestem teraz sama bo mąż za granicą to tym bardziej wszystko przeżywam i boję się chorób. Jak jedno zachowuje to zaraz wszystkie będą chore. I ciężko mi będzie wszystko ogarnąć.