Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url]
[/url]A jakie miałaś wyniki w ciąży? Jeśli pamiętasz… i czy byłaś na insulinie?
Właściwie nie leżał tylko jakby pozycję przyjmował do raczkowania i wtedy cofał się na rączkach do tyłu, tyłkiem na bok i siadał
No ale najlepiej na twardej powierzchni w takich przypadkach kłaść to będzie bardziej samodzielne siadanie
U nas Magda trzymana pod ukosem podnosi mocno główkę do siadu, no, ale w ten sposób jej pomagamy, prowokujemy do siadu, czyli nieprawidłowo... Dlatego staram się unikać takich pozycji
Jedyne na razie osiągnięcia to kręciołki na brzuszek i na plecki
z pleców przekręca się lekko na bok, ale tylko tułowiem, i siada :-)
bo dwa razy usiadła sama- a to nie za szybko?? szokem, moj usiadl majac 8 miesiecy ;)

[/url]
[/url]

[/url]
[/url]
Mój synek ma prawie 5 miesięcy i bardzo mocno się podnosi, wystarczy mu mój 1 palce i siedzi (wiem, że tak nie wolno) i odkąd odkrył tą nową umiejętność,

a co do smoczków no cóż nie jestem logopedą ale po coś te przedziały wiekowe są...no chyba że Twoja córka bardzo drobną buzię ma
jak ma odruch wymiotny to może się sama odstawi od smoka
albo da sobie radę i przesunie granicę odruchu wymiotnego co i tak zaraz się przyda przy stałych pokarmach
musisz próbować inaczej się nie da, skoro u was taka przypadłość rodzinna....

Tylko nie wiem czy ta wysypka to będzie od mleka skoro wcześniej jej nie było i pojawiła się dopiero po 4 tygodniach.- moj maly mial okolo miesiaca wlasnie jak zaczely sie u niego wysypki ze wzgl. na skaze bialkowa..

ale też późno poszła spać, bo po 23...Tzn. o kąpieli spała pół godziny no ale potem się rozbudziła przy karmieniu i tak do 23... Kurcze muszę ich przestawić na wcześniejsze spanie...