Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dii, mi się wydaje że ze smokiem to powinno być tak, że to mała da znać że go nie potrzebuje. Np. u nas teraz idą zęby i jest niezastąpiony ale nie do ssania tylko do gryzienia A tak to tylko do zasypiania podaję. Chociaż coś mnie trafia jak jedna i druga babcia jak widzą że córa nie ma smoka w buzi to na siłę jej wpychają, bo "ona taka mała to lubi cumelka".
ja tez dzis podaje Klarci Espumisan przed jedzonkiem...
już sobie z zakładkach specyfik zapisałam
Hej Dziewczyny, wiram sie ponownie na tym wątku. I od razu z pytaniem. Miko ma posladki i plecki w brzydkich bablach. Polozna noworodkowa mowi, ze to rumien niworodkowy i ze muai wyrosnąć. Mam kąpac w krochmaalu.
ze obsluba chlopca to jakis kosmos!
Teraz jednak uważam, że z chłopakiem o niebo łatwiej.
Jajka do góry i jedziesz z tematem. Nie trzeba uważać, żeby między wargi kupa nie wlazła, żeby ją stamtąd dokładnie wymyc etc
Gugi jak był noworodkiem to przy przewijaniu pieluszki nasiusiał sobie do... buzi,
Tylko to trzeba regularnie a nie, że podasz jedną kapsułkę rano, a dopiero wieczorem następną.
To trzeba przed każdym karmieniem dawać.
Yvonne nam najbardziej pomogło w problemach brzuszkowych podawanie probiotyku codziennie. Dawał dicaflor
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i wywiązała się "luźna" rozmowa z panią doktor, nt. rozszerzania diety i wprowadzania glutenu.
Karmię piersią i pani dr stwierdziła, że jeśli będę miała pokarm i Mała będzie prawidłowo rosła, to mogę karmić samą piersią 8 miesięcy i dopiero wtedy rozszerzać dietę. Gluten, wg niej powinnam wprowadzić, jak Mała będzie miała rok. Trochę mnie to zdziwiło.
Alicja ma w tej chwili 4 m-ce i 1 tydzień i waży 6 kg, czyli bez szaleństw.
Co myślicie o takim podejściu do rozszerzania diety i wprowadzaniu glutenu?
Czy mozna zrobic coś, żeby chodził do przedszkola a nie przynosil zarazków? Juz mi takie glupie pomysly przychodzą do glowy, ze będę go w progu rozbierać i do wanny a ubranie do prania:)
powinnam na miesiąc po porodzie zabrac Leosia z przedszkola, bo inaczej grozi mi szpital z noworodkiem
Natomiast moja Nina od miesiąca w domu siedzi i Hug po raz kolejny ma katar [ ], którym go najprawdopodbniej zaraził tatuś, bo Ninka zdrowa no i znowu walczymy żeby uniknąć szpitala.