Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- mojemu starszakowi dicoflor szkodzil.. jak mial cos ok 1,5-2 lata mial biegunke i dostal priobiotyk. A biegunka byla dalej mimo diety, po 3 dniach sama odstawilam i kupy minely jak reka odjal, ale niewiem czy to mialo zwiazek... Tymek robi sporo kup (ok 7-8) które są jak rzadka jajecznica, doszło też ulewanie (nieduże ok2 razy dziennie) powinnam się martwić?
dodatkowo daję dicoflor (zalecenie pediatry) może to to tak rozrzedza?
- co do brzuszkow to tylko troche, na przyzwyczajenie brzucha hi hi, ale chodzilo mi o sam bol w tym miejscu, nawet jak z pozycji lezenia na plasko chce wstac to czuje bol a to chyba normalne nie jest.. Nie mam pojęcia co o tym myśleć- ja myślę, że na ćwiczenie brzuszków trochę za szybko.
Zaleca się ćwiczenia po porodzie, ale w tej rozpisce którą dostałam o ćwiczeniach w połogu raczej ichnie było.
Ale może się ćwiczące fit mamy wypowiedzą,bo ja z tych leniwców, co na oponkę narzekają, ale wcinaja czekoladę na stres :)
- no a ja wlasnie wole brzuszki.. to tych innych cwiczen mi sie niechce hi hi. Z krótką rozgrzewką (pajacyki, bieg w miejscu) zajmuje mi on łącznie 15 minut, bo zwiększyłam ilośc powtórzeń do 20- tu. Na dłuższy trening po prostu nie mam ani czasu ani siły, więc stwierdziłam, że dobre i to, ale regularnie (codziennie z małymi wyjątkami)
ale zazynam sie zastanawiać czy sie nie pryzwyczai
dziecko nie zje Ci mleka bo po pierwsze zapychasz je sloiczkami i deserkami (mała je tego ogromna ilość jak na swój wiek!). W tym brzuszku juz nie ma miejsca na mleko. Poza tym zbyt wcześnie zaczelas rozszerzać dietę, dałaś jej słodzone kaszki, odzwyczaila się od smaku mleka. To sa moim zdaniem dwie przyczyny dlaczego nie chce mleka pić
Prawda jest taka że dzieci w pewnym momencie życia maja gdzieś tą wode którą podajesz do picia i wybieraja coca cole, jedzenie bez cukru które dajesz zastepuja chipsami i fastfodami i nie masz na to wpływu bo nie wazne jakie dziecko wyniosło z domu wartości żywieniowe to jest jeszcze otoczenie które wpływa na dziecko.
moja Oliwia od urodzenia jakos szczególnie nie piła mleka, wypijała śmieszne ilości, mogła cały dzień go nie jeść.
Pytanie do mam które śpią z dziećmi z racji tego że Oliwia sę budzi kilkanaście-a nawet kilkadziesiąt razy w ciagu nocy zabieram ją do łóżka-spi trochę spokojniej,ale zazynam sie zastanawiać czy sie nie pryzwyczai a jeśli to czy ciezko est oduczyć takie malucha spać z rodzicami? Pierwszej córki nigdy do łóżka nie zabierałam nawet jak się budziła-wolałam chodzić do łóżeczka, ale teraz jak mam 2 dzieci to musze byc na chodzie i wygodniej mi podać tego smoka jak lezy obok mnie.
- zaintrygowalo mnie to.. to co jadl 30 lat temu?? schabowe wcinal?? .Mój mąz przestał pić mleko w wieku 2 miesięcy.
Całe ciśnienie zeszło, kiedy sobie wyobraziłam że za 15 lat pewnie będę skłonna oddać wszystko za to, żeby wróciły te noce, kiedy dokładnie wiedziałam, gdzie i z kim są moje córki