Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
to i tak mogą mi dać wypowiedzenie zmieniające?
- a to juz wiemy czemu moim kolezankom zatrudnionym na tych samych zasadach zmieli stanowisko nie zmieniajac obowiazkow a mnie nie... Wg mnie nie moga ci wtedy dac wypowiedzenia zmieniającego.
czyli krotko mowiac w przypadku firm powyzej 20 pracownikow przepis kp nie dziala, bo zawsze znajdzie sie powod. iwidacja stanowiska, reorgnizacja. Czy nie?
jak to sie ma ddo tego w ogole, ze przy umowie na czas nieokreslony trzeba podac powod zwolnienia pracownika?
Czy wychodzi na to, ze w firmach powyzej 20 pracownikow mozna zwolnic pracownika jak sie chce?
Nie jak się chce, tylko zgodnie z obowiązującym prawem.
obe: Nie jak się chce, tylko zgodnie z obowiązującym prawem.
w sensie ze jak sie tylko chce to mozna legalnie zgodnie z obowiazujacym prawem wlasnie.
Pytanie co najlepiej zrobić?
- za kazdy miesiac 2 dni z kawalkiem. i zahaczam o nowy rok 2018 - czy tu też przynależy mi prawo do pełnego urlopu wypoczynkowego?
ptysiaczekk: i zahaczam o nowy rok 2018 - czy tu też przynależy mi prawo do pełnego urlopu wypoczynkowego?
- za kazdy miesiac 2 dni z kawalkiem.
Jak ja bralam 3 miesiace wychowawczego to musialam wybrac caly urlop, ktory mialam a jak wrocilam do pracy to jechalam od 0
- ale tu chodzi o przejscie na wychowawczy... niby jak gdy hipotetycznie na wychowawczy idzie sie od 1 lutego to nalezy sie ekwiwalent za 26 dni urlopu?. Ja szlam od maja i wybrac musialam urlop do maja w roku 2013 - od maja do wrzesnia wychowawczy a od wrzesnia wracalam do pracy mialam naliczony urlop za okres wrzesnien - grudzien. Bzdura - tylko w pierwszym roku pracy urlop się należy po przepracowaniu miesiąca.
- acha... no ja to nie zmyslalam a tez moglam... no patrz.. :P Dlatego nie ma co się przyznawać, że się planuje wychowawczy.
- a znajde to gdzies? bo to fajne hi hi Godzina na karmienie przysługuje do 3 roku życia dziecka
jeśli chodzi o ZFŚS to wszystko zależy od regulaminu u danego pracodawcy