Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Moja córcia na pierś rzuca się już tylko w nocy, na pół-śpiąco. W dzień nie chce, ewentualnie napije się parę łyków i główkę odwraca, nawet przed snem.

Dii dla mnie Maltan był nr1!
I tak na razie karmię w kapturkach medeli, bo mam jedną brodawkę poharataną z krwią a druga zaropiała... Jak się zagoją to kapturki odstawię. Na razie wietrzę albo trzymam w muszlach medeli
W nocy sama się budzi a też nie mam ciśnienia i śpi nawet 5 godzin
Co prawda od 3-4 już chcę sobie popatrzeć na świat więc nie zasypia od razu za to w dzień myślę tylko kiedy ona się obudzi, żeby na te jej oczka popatrzeć

. Koniecznie do doradcy!

) nie wiem co zrobić jak mam dwie pełne piersi, z jednej leci, ale to z reguły z przeciwnej niż teraz jest kolej karmienia. I jak małą się budzi to karmię z obydwu, ale z tej jednej prawie cały czas leci! (teraz np. leci mi z obu naraz a karmiłam o 11:30) No i tylko przez chwilę są puste jak Madzia opróżni (choć mam wrażenie że opróżnia tylko do połowy...) Nie odciągnę bo mam poranione cały czas brodawki nadal karmię przez kapturki do zagojenia)...

A więc "cusia"

,to na koniec przystaw do tej lewej chociaż na chwile, a kolejne karmienie rozpocznij od lewej piersi-tej naczetej). Wloz sobie w biustonosz pieluchę tetrowa i będzie zbierala mleczko. Ja przez 2 lata musialm mieć w czasie karmienia pileuche tetrowa na piersi, z której aktualnie nie było karmienia,bo przeciekalam!. Potem kurki zaczely dzialac

,
jak prosi o mleko, to ja ją proszę, żeby poszła na łóżko a ja zaraz do niej przyjdę (taki mały trening cierpliwości
). Jak mnie zobaczy, to skacze na łóżku z radości, krzyczy "mniam-nyja" (tak jak mama to teraz mamija, tata - tatyja, ona - Nanyja, to piersi mniam-nyja
) i klaszcze rączkami