Witam, jestem tu drugi cykl, ale dopiero teraz mialam czas wejść na forum i od razu na taki problem. Dobrze, że to przeczytałam, a jeszcze lepiej, że piszecie o tym, będę uważać. No cóż, ludzie mają problemy, a net pozwala na anonimowość. Dobrze, że czasami to się nie udaje. Pozdrawiam.
Pewne masz racje, ja się aż tak nie znam na sprawach technicznych. Chodziło mi np o czaty i jakieś inne fora, gg. Co nie zmienia faktu, że musimy uważniej korzystać z intern.
jestem tu nowa i az sie dziwie co wy tu wypisujecie. Nigdy nawet nie przyszloby mi do glowy ze sa takie osoby ktore w ten sposob korzystaja z forum. Jakby mogl mi ktos wyjasnic do czego sa zdolne takie osoby tak na przyszlosc zebym ja tez nie ucierpiala.
Witam. Jestem tutaj już od 4 cykli ale rzadko się udzielam na forum( prawie wogóle) ale dzisiaj zauważyłam ten temat i jestem w ciężkim szoku! Normalnie kosmos jakiś. Nie wiedziałam że są takie osoby. Ale z ostatnim nickiem:modivhaszma87 się zetknęłam u kogoś tylko nie potrafię sobie teraz przypomnieć i znaleźć u której z moich przyjaciółek to było. Kurcze takich ludzi trzeba się wystrzegac bo mogą zrobić wodę z mózgu. Mam nadzieję że mnie nikt nie nabierze. Pozdrawiam Was i życzę aby się te zatargi skończyły i żeby dziewczyna dała już sobie spokój.
Chodzi o to, ze są to osoby, które "karmią się" zainteresowaniem innych. Aby zwrócić na siebie uwagę posuną się do podszywania się, kradzieży zdjęć, tożsamości, wymyślania historii, żerowania na ludzkiej litości, emocjach. Bycmoże się tym bawią, byćmoże są chore. Chodzi o to, że nikt nie lubi być oszukiwany w ten sposób, dlatego jesteśmy wyczulone na "trolli internetowych".
-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
Klaudia już kiedyś "popełniła samobójstwo" i zawiadomiła o tym wcielając się w rzekomą przyjaciółkę. Akurat trafiłam na tą sytuację na samym początku bycia i to ekspertem na 28dni. A więc możecie sobie wyobrazić jak byłam zszokowana. To informacja dla Nowych Użytkowniczek
Ten nick pojawił się u mnie i to jest Klamka. Jestem z forum e-mama.. Do przyjaciółek ją dodałam. Na forum e-mama ma bana ale wydaje mi się ,ze tam tez wróciła tylko sprawdzę pod jakim nickiem. To co miałam jej powiedzieć na temat jej poczynań , już jej powiedziałam i więcej z nią nie zamierzam dyskutować. Póki co pod moim wykresem jeszcze nie zrobiła nic i mam nadzieję że nic tam nie zastanę. Cóż..powinna się leczyć..
O matko, aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam. Jestem tu nowa i do głowy by mi nie przyszło że ktoś może się tutaj podszywać, wymyślać itd. Ty,bardziej że trzeba zapłacić za to żeby mieć tu konto i móc udzielać się na forum więc nie jest się do końca anonimową osobą. Szok!!!
Przeczytałam wszystko. Jestem tu 1,5roku i nie spotkałam się z tą dziewczyną. Lubię ten portal! Raz tylko spotkałam się z jakąś małą aferą, a nawet nie wiem o co poszło, bo to nie moja sprawa, pofochowały się. A po co to komu. Przecież się tak na prawdę nie znacie pewnie nigdy nie zobaczycie i po co się wkurzać i tracić energie?! Nie ma sensu:) PS Myszko jak lubisz wymyślać to załóż bloga:) Będziesz mogła pisać swoje historie różniste...
Ja niestety miałam już kiedyś do czynienia z taką osobą... Dziewczyna udawała, że jest śmiertelnie chora. Pamiętam, jak się w to zaangażowałam, strasznie to przeżywałam... A potem... Potem okazało się, że owszem, jest chora, ale psychicznie. I że to nie był jej pierwszy raz z oszukiwaniem ludzi. Twierdziła, że się leczy, ale nie potrafiłam (i chyba też nie chciałam) odzyskać zaufania do niej... Teraz czytam ten wątek - a tu podobna historia... Smutne... Nie wiem, jak można takim osobom pomóc...
modivhaszma87... mnie jedynie nabrała swoją osobą tym, że mnie zaprosiła do grona przyjaciółek. Napisała coś tam o sobie, więc przyjełam. I pewnego dnia dostałam ostrzeżenie od.. hmm od Talki89 - bardzo Ci dziękuję jeszcze raz :) Ale powem szczerze, że to olałam (te ostrzeżenie). Bardzo rzadko u niej byłam po wykresem, więc ją usunęłam jakiś czas temu. Nigdy nie zauważyłam u niej żadnego dziwnego zachowania. Była wręcz miła, więc nie podpadło mi nic. Dziś dostałam linka do tej dyskusji od jednej z moich Przyjaciółek i jak to przeczytałam, to...... brak mi słów. Szczerze mówiąc się zaczęłam śmiać, nie wiem z czego, czy z mojej głupoty i naiwności co do ludzi (mówię tu o tej jednej konkretnej osobie), czy z jej zachowania - wiem, z niej nie pownnam się śmiać, jest chora. Ale rany, jeśli ona jest taka skrzywdzona przez los, przez życie, to czemu tyle wspaniałych kobiet zraniła. Co do Kubulka, już nie pamiętam z której wersji logina dostałam zaproszenie, ale też dostałam. Później obserwowałam kilka dni tą "osobę", ale chyba po tygodniu usunięte konto już było.
Dorah no na to wygląda, że tak. Achh, cóż począć. Mam nadzieję, że dziewczyna faktycznie się leczy. Talka89jest za co jest :) I przepraszam, że w sumie olałam Twoje słowa.
Ale współczuję dziewczynom, które się zaangażowały w jej wymyślone problemy :( Jestem pewna na 100%, że też bym się przejęła, wymyślałabym nie wiem co by jej pomóc, a ona by się świetnie bawiła uczuciami :( Echhh.
To jest pozorne poczucie anonimowości. Bo administrator strony jest w stanie namierzyć komputer trolla. a w skrajnych przypadkach nawet policja może się tym zająć. przecież udaje się namierzyć pedofili itp. Tak samo z trollami
Niby tak. Ale jak później przychodzi co do czego, to policja twierdzi, że ma "ciekawsze" rzeczy do roboty :( Jakby administratorzy i policja tak dzielnie walczyła ze złymi na internecie, to by ich było dużo mniej.