Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i pytanie nie idąc kalendarzem szczepień mam szanse później to nadgonić?
ale nie chcę iśc chciałabym opóźnić szczepienia i zacząć jak mała skonczy 3 miesiące
Lekarka powiedziała ze ona się nie zna
Elfiko,Bianka (piękne imię :))
jest czymś szczepiona? Miała jakieś kwity o przeciwskazaniach?
Można zanieść druk rezygnacji i wypisać się od lekarza.
była szczepiona zgodnie z kalendarzem do lipca 2011. nigdy nie miała kwitów o przeciwwskazaniach.decyzja o dalszym nieszczepieniu jest moja na podstawie tego co się dowiedziałam od tamtej pory na temat szczepień i chorób zakaźnych oraz na podstawie historii o NOPach na profilu STOP NOP, które rozjaśniły mi stan zdrowia i zachowanie Bianki po szczepieniach. np teraz po prawie 6 latach zrozumiałam co się z nią działo w 3 dobie kiedy bardzo nerwowo, z płaczem i zapowietrzaniem się nie była w stanie jeść z piersi, a co przyprawiało mnie o nerwy i depresję... dzięki temu, że na wykresach zapisywałam jej stan i zachowanie byłam w stanie odtworzyć co się działo po szczepieniach szczególnie po euvaxie i IPV....na dzień dzisiejszy dochodzi jeszcze zarobaczenie, które wg mnie jest priorytetowym przeciwwskazaniem.--
Nie chce szczepić dziecka w pierwszej dobie życia. Któraś z Was nie szczepiła? Pisałyście coś? Opaskę dla dziecka miałyście?
Pytałam, bo zastanawia mnie to, jak tak długo się uchowałyście.
No to co teraz zrobisz?
i powiem Ci, że jak nie uznaję łapówek, tak w tym wypadku jak trzeba będzie to dam.
--
I to jest najgorsze. Mam do wybory szarpać się z sanepidem ile wlezie i liczyć na jakąś zmianę w ustawie (ciekawe, ile czasu zyskamy, na razie nie zanosi się na zmiany, chyba, że na gorsze) lub zaszczepić wbrew sobie i mieć święty spokój.
Komu? Pfffffffffffffffffff.......
Nie bierz tego do siebie, ale na tyle dziś mnie stać :/
liczyć na jakąś zmianę w ustawie
już była... wchodzi w życie z 01.01.2017...