Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
WOW, kiedyyy :) Kurde ja nie myślę o żadnym pakowaniu ani praniu jeszcze, no ale ja sto lat za Tobą

nie wiem dokłądnie jaki problem brzucha masz na mysli

Raczej na pewno nie ma świadomości, chociaż czasem dziwią ją kopnięcia Młodszej. Wtedy patrzy na mnie poważnie i zaraz z powrotem przykłada głowę do mojego brzucha i mówi tak "Dobly, dobly, dzidzioch puka, puka " albo głaszcze. Mnie to rozczula dokumentnie i rozkłada na łopatki. Mam nadzieję, że nie poczuje się odrzucona po porodzie, że zaakceptuje Siostrę. 

hodzi mi właśnie o jakiś specyfik ujędrniający, pomagający się skórze na brzuchu "wchłonąć". Niby mam już 13 kg na plusie, ale w tej jak i ubiegłej ciąży większość idzie mi w brzuch.Po urodzeniu Mikołaja długo czasu zajęło skórze na moim brzuchu wrócić do formy i obawiam się, ze po drugiej ciąży może być gorzej
i ona z przejęciem opowiada, że również we własnym brzuchu ma "Dzidziocha"![]()
na poczatku myslala ze kazdy kto ma brzuch nawet facet to ma dzidzi heheheh
sardynka z tego co widze na suwaczku twoj ma dopiero troche ponad rok wiec wiesz... moze nie wiedziec o co chodzi

chociaz znam dziecko ktore ma 4 lata i jak powiedzialam ze mam w brzuszku dzidzie to bylo w takim szoku ze patrzylo na mnie z otwarta buzia także ten...

strasznie to słodkie było

Witam się nieśmiało :) TP wg USG mamy 19.10. Aktualnie 16 tydzień leci :)
I jeszcze pomysł - by może tym dziewczynom, które świadomie wybierają by nie znać płci brzuszkowego dziecia dopisać (niespodzianka) np?
!
Jak leżę to cały brzuch (szczególnie od pępka w górę) robi się płaski a tam gdzie podbrzusze taka bańka, dosyć twarda. Dziwnie to wygląda... pewnie też normalne, ale jakoś dziwnie się z tym czuję. Wydaje mi się, że to dlatego że jakoś nie miałam wyobrażenia na temat rosnącego dziecka w brzuchu
Zawsze myślałam, że ono sobie tak mieszka na środku brzucha i sobie tam "pływa" całą ciążę w miarę jak rośnie a tu rzeczywistość jest inna
Pewnie po to żebym miała nad czym się głowić
jeslli masz to czesto i regularnie to jedz na ip sprawdzic bo byc moze skraca ci sie szyjka bo 21 tydzien to za wczesnie na skurcze przepowiadajace
A ja się dzisiaj martwię bo brzuch mi się napina... Nie wiem czy tak ma być... może to właśnie rośnie i skóra się rozciąga, ale jest to denerwujące uczucie Jak leżę to cały brzuch (szczególnie od pępka w górę) robi się płaski a tam gdzie podbrzusze taka bańka, dosyć twarda. Dziwnie to wygląda...
Zwłaszcza jeśli skurcze nie bolą.
a na takie rzeczy trzeba uważać i to zgłaszać. Ja w 24 tc potrafiłam mieć 2 skurcze na godzinę mimo brania leków i leżenia.