Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeOct 30th 2008
     permalink
    o ludzie!!! niektore mamy same tyle waza:///
    taki wozek nie paduje mi do niektorych angielskich rudych lordow mieszkajacych w zamkach; a co dopiero Polskiej klasy wyzszej...
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeOct 31st 2008
     permalink
    O matko - a z czego jest tak gondolka??????? :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
  1.  permalink
    Okropny!
    nie podoba mi sie a jak juz nam wage i cene to juz całkiem
    tutaj w Norwegii królują wóżki zjednym kołem na przodzie widzialam do tej pory same Emmaljungi (w Polsce takich nie widziałam jak tu) poza tym wiecie co oni maja przy wozkach zamiast toreb? takie siatki dziergane jak kiedys były
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    fajowe takie siatki:)
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    przejrzalam sobie te Emmaljungi i bardzo mi sie podobaja- wygladaja bardzo solidnie
    --
  2.  permalink
    fajowe??? mi sie nie podobaja ,pamietam jak mój brat jeżdził we wózku i jak cos do tej ziatki włozyłam to sie zawsze zaplatało i wygladało nie bardzo
    no ale kazdy ma swój gust a Emmaljungi faktycznie tez mi sie podobaja bardzo
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja taka torbe siatkowa mialam przy spacerowce Gabrysinej i dla mnie to bylo wygodniejsze rozwiazanie niz ta torba wozkowa. doczepialo sie siatke wzdloz tylu wozka i przynajmniej czlowiek w nia nie uderzal jak szedl co mam tendencje robic przy torbie przewieszonej przez raczke. no ale ja ciagle gdzies sie spiesze wiec moze to dlatego
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Siatkę miałam (leży gdzieś na werandzie) przy którejś ze spacerówek ale tylko na krótko Plątało mi się w nią wszystko a i kiedyś zrobiłam głupotę na skalę blondynki - wsadziłam w nią dosyć ciężkie zakupy i dzieć mi stanął w wózku (Kuba:/) nigdy nie wstawał ale wtedy jak na złość no i wiadomo wózek się przeważył :/ Dziecia złapałam skończyło się na strachu ale i wyleczyłam się z siatki i wieszania zakupów na rączce wózka
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
    • CommentTimeNov 7th 2008
     permalink
    Czy jest może mama, która ma wózek coneco v3 czterokołowy? Musimy jakoś na dniach podjąć decyzję co do wózka i ten nam odpowiada cenowo i mniej więcej jeśli chodzi o parametry. A może ktoś polecić jakiś wózek z kategorii LEKKI (to opcja najważniejsza dla nas, bo mieszkamy na 3 piętrze bez windy i nie ma gdzie trzymać wózka w parterze). Dodam że szukamy wersji 2w1 gondola i spacerówka.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeNov 7th 2008
     permalink
    ja miałam v3 ale teraz one sie tak pozmieniały ze nie wiem :( taki z dwoma malutkimi kołkami z przodu ??:) ja wlasnie taki mialam.. troszke problemow mialam przy zjezdzie z kraweznika bo sie blokowały te przednie i wyginaly ale ogolnie fajnie sie jezdziło:) teraz bede miala podobny ale inny troszke inaczej zamontowane to mniejsze kołka przednie TAKO Juper .. wagowo taki sam albo moze nawet lzejszy :) teraz to troszke mniej wazne bo bede miala znosiciela :) a i dodam ze mieszkam na 4 pietrze bez windy i opcji zostawienia wozka na dole ;)
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeNov 8th 2008
     permalink
    widze, ze macie zestawienie wozidel...przy mnie prosze wpisac : Bebe Confort High Trek (wersja 3w1) i parasolka Bebe Confort Viva plus. Gbyby ktoras z was potrzebowal zdania o tyhc wóziach to sluze pomoca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
    • CommentTimeNov 9th 2008 zmieniony
     permalink
    Kfiatuszku właśnie o taki z małymi kółkami z przodu i dużymi z tyłu. Na niego jakoś najbardziej się nastawiamy i w sumie z lekkich wózków ten właśnie polecał nam pan z hurtowni, w której będziemy go kupować.
    Dzięki za opinię.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeNov 9th 2008
     permalink
    Szwagrostwo moje ma ten wózek i o ile gondola jest w sumie fajna, o tyle spacerówka to wg. mnie i mojej teściowej totalna porażka - siedzenie, które się nie rozkłada, tylko całe się ustawia, w ogóle się nie nadaje dla dziecka, które jeszcze dobrze nie siedzi...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 9th 2008
     permalink
    Pelasiu a ty masz zamiar ten wozek wnosic do domu? wez pod uwage ze on jest na amortyzaorach i mozesz miec problem zeby nim zjezdzac czy wjezdzac po shcodach. na dodatek te obrotowe kolka tez sie nie nadaja do takich wyczynow. siosttra meza taki kupila i kilka schodkow do domu ciezko nim pokonac a co tu mowic o kombinowaniu na klatce schodowej...
    do takich manewrow polecam wozki na pasach,
  3.  permalink
    własnie jak kupowałam spacerówke to pani w sklepie mi pokazała ta od V3-porażka .bo mały jakby chciał spac na spacerze to prosze bardzo ale tylko na wznak i jeszcze z tyłkiem w dole-jakos mi sie to nie usmiechało-widziałam ze coneco ma podobny do V3 chyba toledo -moim zdaniem to lepszy wybór bo spaceróka lepsza

http://img.nokaut.pl/p/a0/67/a0672f35b24107f3024615193a2cd32d500x500.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
    • CommentTimeNov 10th 2008
     permalink
    Uh, ciężka sprawa z tym wózkiem. Miałam (i mam chyba nadal) okropny brak decyzyjności, jak to określam, pod koniec ciąży i tak chodziłam, szukałam, oglądałam i nic... Chyba wyślę Lubego do sklepu i powiem żeby wybrał sam. Dziadkowie wymyślili jeszcze, że możemy pojechać z Malutką i który wózek osika, ten jej:wink: Gorzej, jak osika tak ze trzy...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Peasiu zobacz sobie jeszcze tego Tako Jumper :)ma stelaz calkiem podobny wlasnie do v3 tez ma mniejsze kołeczka z przodu :) jest fajny zgrabny nie za ciezki i nie za drogi bo 960 zł a spacerowke ma rozkładana na płasko :)fakt w spacerowce nie podoba mi sie ta płachta z tyłu przy budzie jak to w zwyczaju maja Tako ale na szczescie to idzie odpiac zwlaszcza ze moje dziecie bedzie kozystac ze spacerowki w ciepłe dni gdzie taka osłona nie jest potrzebna :)
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Pelasiu wspolczuje, ja tez dostawalam oczoplasu przy wyborze fury..najwazniejsze aby wozek mial to co dla ciebie najwazniejsze, jesli wiesz to takim kryteriami wybieral wozidlo .... :bigsmile: powodzenia :wink:
    Ale fakt sa wozki, dla mnie totalne porazki, no ale wszystko kwestia gustu
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 11th 2008
     permalink
    dla mnie wybór pod sam koniec był oczywisty... miałam trzy typy wybrane z czego ten za drogi poszedł w odstawkę, w drugim nie podobała mi się spacerówka i brak dostępności wersji kolorystycznej mnie interesującej więc został ostatni czyli x-lander xa i byłam zadowolona z samego wózka z wyłączeniem gabarytu jaki zajmował w samochodzie i ciężaru jego podnoszenia!
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
     permalink
    Podoba mi się bebe confort loola, ale ten wózek to byśmy kupowali używany na allegro. Wizualnie jest fajny i naprawdę lekki, tyle że wydaje mi się że strasznie w nim będzie trzęsło Maleńką na tych małych kółkach. Być może będziemy mieli opcję zostawiania wózka na dole- jak znajomy będzie chciał postawić stary samochód u nas pod blokiem- wtedy wózek będzie garażowany w bagażniku. Ale dla mnie i tak kryterium lekki pozostanie priorytetowe. Chciałabym się co prawda zaopatrzyć w chustę, ale jednak chusta nie w każdej sytuacji zastąpi wózek. Na razie biorę się za oglądanie Tako Jumper. Dzięki, Kfiatuszku, za podpowiedź. X-lander właśnie pod względem wagi i ceny jakoś mnie nie zadowala. Oglądałam go na żywo i jakoś mnie nie przekonał.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Pelasiu a myslalas o bartatinie w wersji z kolami piankowymi? wiem ze juz takich nie produkuja ale moze w sklepach sie jeszcze uchowaly czy uzywki na allegro. my wlasnie mamy jedo w takiej wersji na paskach i waga tylko 10.5kg
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
     permalink
    to jest coś. tylko trzeba by dorwać wersję z kołami piankowymi. Tako Jumper odpada ze względu na wagę. Jeszcze jedno jest dla mnie istotne, żeby była regulacja wysokości rączki (ale to, jak patrzyłam, ma chyba większość wózków)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Pelasiu a mnie Tako jumper wydaje sie nawet lzejszy od V3 :) bynajmniej takie mam wrazenie :) ale do niczego nie namawiam ;) to wasz wybor :) daj znac na co sie w koncu zdecydowaliscie :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja "niechcący" podjęłam decyzję - Weronika będzie jeździć w Jedo a Tosia w zależności od sytuacji albo w ..... (nie pamiętam nazwy :shamed: gondola i spacerówka na clika, paski, duże koła. Podobny do Jedo ale nie ma podnoszonego zagłówka i niestety nie pasują "bolce" by zmienić gondolki bo próbowałam oczywiście - jak zejdę do piwnicy to popatrzę jak sie nazywa bo nie pamiętam a nie chcę zmyślać - w domy był 2 minuty Weroni kilka razy siedziała w spacerówce ale za cholerę nie wiem - pustka w głowie ) albo w chuście... Wszystko będzie zależało czy będę sama wychodziła czy z kimś do pomocy. Ciężko mi zrezygnować z wygody jeżdżenia dla Itki dlatego też ona zostaje przy Jedo
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
     permalink
    Sprawdzałam ile waży Tako- tylko w necie, bo inaczej nie mam jak na razie przy takim małym żarłoku, i wyszło że sam stelaż waży 9 kg, gondola 6, czyli daje to 15 kg, a dla takiego cherlaka jak ja to dużo.
    -- ,
  4.  permalink
    And a ja dzis miałam zapytac czy wymysliłas juz co z wózkiem i widze ze tak.no to problem masz ten z głowy
    --
  5.  permalink
    pelasia co do looli-ja miałam chicco-tez na małych kołach i tez sztywny-jesli bedziesz po równych chodnikach smigac to ok ale jesli nie to porazka radze wybrac na innych kołach.jest plus-mój głeboki wazył 13 kg i znosiłam go bez problemu
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeNov 12th 2008
     permalink
    ja moge wypowiadac sie tylko w kwesti emaljungi cerox i bb confort ht i vivy bo w kwestii innych nie mam doswiadczenia, wiec jesli pelasiu podoba ci sie bb loola to przyjrzyj sie bb trophy - podobny ale lepszy bo bardziej terenowy, kolka wieksze etc (u przyjaciolki przetrzymal trojke dzieci i dalej smiga....:wink:). tyle moich 3 groszy w tym temacie.
    Ciacho - racja co do malych kolek
    dla mnie najprzyjemniejsza kwestia w wyborze wozka to kolorek...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 12th 2008
     permalink
    Wózek jaki dostałam dla Tosi to Implast Roy - dokładnie taki sam kolor :P ale mi nie odpowiada spacerówka - regulacja oparcia jest na suwaki i to sa 3 poziomy ale beznadziejne jak dla mnie Link na allegro
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
    • CommentTimeNov 13th 2008
     permalink
    Na razie jestem zdecydowana na chustę (został jeszcze wybór koloru- to jeszcze do uzgodnienia z Lubym, żeby był w miarę uniwersalny dla nas obojga), najwyżej pierwsze spacery będą w chuście. Wybór wózka na razie przerasta moje możliwości, zwłaszcza przy takim Smoku Mlekopiju.
    -- ,
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeNov 20th 2008
     permalink
    wlasnie, czy wogole chusta zdaje egzamin zima?
    --
  6.  permalink
    ja nie wiem ale te dzieci w chustach mi sie takie nieszcześliwe wydaja takie jakies pogięte...no napewno sie myle ale jak widze kobiete która ma noworodka w chuście to mi go żal-takie starsze co sa brzuszkiem do brzuszka to jeszcze przeboleje
    --
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
    • CommentTimeNov 20th 2008
     permalink
    O noszeniu w chustach zimą:
    http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/chusta_zima
    Jest zresztą osobny wątek "chustowy" na forum:
    http://forum.28dni.pl/discussion/718/chusty-co-sadzicie-jakie-najlepsze-jak-zrobic-itd/#Item_29

A wózek w końcu kupiliśmy coneco v3- mam nadzieję że się sprawdzi.
    -- ,
    • CommentAuthorzelkowa
    • CommentTimeNov 21st 2008
     permalink
    Emkaf odpowiadam tobie na pytanie dotyczace wozka.Jestem z niego mega zadowolona ,nie zamienilabym na nic innego .Super sie nim jezdzi,wygodny dla dziecka.Moja Julka nie marudzi ze jej nie wygodnie :) Polecilam go juz 2 znajomym i maja taka samo opinie co ja.Ja z nim wszedzie mykam ,nie straszne mi piachy i trawa hihih. jak masz jakies pytania to pytaj smialo :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeNov 21st 2008
     permalink
    super:) dzieki wielkie

ja bede miala buzz 3 ale ze stara spacerowka, mam nadzieje ze rowniez sie sprawdzi
    --
  7.  permalink
    Mi sie bardzo podoba ten Quinny co macie dziewczyny tylko ze był za drogi.
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeDec 10th 2008 zmieniony
     permalink
    czy ktoras wie cos na temat tych wozków? WÓZEK WIELOFUNKCYJNY "TREECO" FIRMY EMJOT lub "tu":
    null
    null
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeDec 12th 2008
     permalink
    moja koleżanka ma wózek z podobnymi, mniejszymi kołami z przodu. Klnie go na potęgę.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeDec 12th 2008 zmieniony
     permalink
    wszystko zalezy od potrzeb, ja bede miala Quinni z jednym podwojnym kolkiem z przodu i opinie osob ktore uzywaly go w podobny sposob jak ja bede sa bardzo dobre. potrzebna mi przede wszystkim zwrotnosc i wielofunktyjnosc takiego wozka.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeDec 12th 2008 zmieniony
     permalink
    dla mnie to jest po prostu kosmos, jest tyle modeli, ze nie wiem co wybrać. Mam przed domem 5 schodków do pokonania/musi być lekki/, na podwórku nie mam jeszcze kostki /musi byc wytrzymały na wstrząsy i wertepy, a także błoto/, no i często wyjeżdżam/musi się łatwo składać i zajmować mało miejsca/. A przede wszystkim musi być bezpieczny dla dziecka.
    I co tu wybrać?...
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Na wstrząsy i wertepy to tylko koła popmowane moim zdaniem.
    Lekki to juz nie będzie jeżeli koła pompowane.
    A składanie szybkie i mało miejsca to tylko w parasolkach.

No niestety wybór wózka nie jest prosta sprawą i trzeba wiedzieć, że nie znajdzie sie takiego który odpowiadałby pod każdym względem. Jak jedno jest to czegoś innego brak............. trudno. :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    katy222: Mam przed domem 5 schodków
    - spokojnie Jedo po nich zjedziesz, Ja mam do piwnicy 8 schodów i na zewnątrz 3, wózek wnosiłam tylko jak byłam z kimś a sama może raz czy 2 a tak to wjeżdżam i zjeżdżam po tych schodach. Wersja na pasach i pompowanych kołach poradzi sobie nie tylko z błotem ale i bagienkiem (wiem co mówię bo mam takie całe podwórko :/ prostego kawałka na nim nie uraczysz) Wertepy, dziury a i w centrum kostka brukowa to nie problem. Łatwo sie składa ale jest niestety duży i dosyć ciężki. Chociaż AniaM pakuje go do małego auta więc nie jest źle
    --
  8.  permalink
    katy przede wszystkim musisz brac pod uwage wózki które sa swietnie zamortyzowane-zapomnij o sztywnych wózkach typu Chicco ,tak jak pisała Iwa -koła pompowane najlepiej-ale Ty masz do pokonania -uwierz ze TYLKO- piec schodków a sa wsró nas któa targaja wózki na któres pietro-ja wnosiłam po 16 tu schodach no ale mój wózek wazył 13 kg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kate popieram opcje bartatiny - ja mam na kolach piankowych (wiem ze juz nie produkuja) i na paskach co daje jedynie 10kg wozek. codziennie smigalam z nim na 1 pietro i teraz jak idziemy na dluzszy spacer to dalej jednak exploatuje bartatine. jak Krzysko byl mniejszy i np zasnal na spacerze to wnosilam wozek prawie pod pacha. jak byl mniejszy to gondola pod pache a pozniej po kolka schodzilam ale bywalo tez tak ze Krzysia bralam na rece a wozek wciagalam po schodach. w ten sam sposob z nim schodze. maly na reku a wozkiem po prostu zjezdzam ze schodow. gdyby nie amortyzacja na pewno bym sobie na to nie mogla pozwolic. dla porownania - kolezanka ma mikado ox-ford i jak do mnie przychodzi z malym to najpierw wnosi malego a pozniej schodzi po wozek i identycznie jest z wyjsciem - nie ma opcji wciagniecia go po schodach ze wzgledu na twarda amortyzacje.
    jesli chcesz wjezdzac i zjezdzac po schodach to TYLKO wozek na paskach!

dodam tylko ze moja obecna spacerowka-parasolka graco wazy 8kg :devil:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Aniu, nie do końca się zgodzę. Miałam 1 wózek z miękkim zawieszeniem na pasach a teraz mam twarde chicco. Spokojnie mozna tym 2 zjeżdzać ze schodów, tylko po prostu inaczej. Bez problemu zjeżdzam z 11-kilowym Maksiem w wózku z 2 piętra, trzeba tylko nie "zeskakiwać" na kolejny schodek ale zjeżdzać po powierzchni schodka(nie umiem tego opisac dokładnie). Potrzeba matką wynalazku ;)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Dokładnie tak samo robię z moją parasolką, jak mam na mieście jakieś schody, a nikt nie kwapi się pomóc.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie no ja tez zjezdzam parasolka bo nie mam innego wyjscia przy niektorych sklepach ale na 1 pietro tej opcji bym nie zastosowala bo by mi sie wozek rozlecial a tym bardziej z dzieckiem w srodku. w ogole staram sie nie narazac Mlodego na tego typu wstrzasy chyba ze mam hen daleko do podjazdu to juz musze.
    mi chodzilo tu raczej o komfort i wygode dla matki a nie czy sie da czy nie :wink:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    no własnie nic nie trzęsie, spróbuj ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma u mnie nie ma opcji zjezdzania. moze mam za waskie stopnie kurcze nawet sobie tego nie umiem wyobrazic :|
  9.  permalink
    ale uwierzcie mi-głeboki wózek na stelazu parasolki czyli mój chicco zjezdzajacy schodek po schodku nawet baaardzo ostroznie trzesie jak cholera
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.