Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mąż do pracy potrzebuje koszul. Do tego moje wiecznie brudzące się dzieci - na razie nie widzę żadnej perspektywy na rzadsze pranie.
Dla mnie bez sensu jest równoległe zmywanie ręczne, jak się ma zmywarkę - po co?
Podejrzewam, że jak Krasnala wreszcie odpieluchujemy to będzie tego prania jakby nie patrzeć więcej, bo i wpadki będą się zdarzać.
u nas np. garnki, parowar i inne takie się nie zmieszczą do zmywarki,
To u mnie tylko sokowirówka jest takim sprzętem, szkoda mi na nią miejsca, więc zmywam ręcznie. Ale gary, patelnie się mieszczą.
Frag masz taka mala zmywarke czy wyjatkowo duze gary? u mnie bez problemu miesci sie wysoki 6l garnek czy duze miski;
Zupy, jeśli w ogóle gotuję (bo mało amatorów w domu), to zwykle na wywarze z warzyw. Wędlin nie jemy praktycznie wcale. A wszelkie fasole, soczewice itp. to jednak niedrogie są. Więc może to o to chodzi?
raz na jakiś czas pokuszę się o taki babciny, prawdziwy rosół i wtedy mięcho z niego na owe paszteciki lub pierogi
w portfelu znalazlam paragon z miesnego z zeszlego tygofnia - na wedline drobiowa, kilka plasterkow szynki i kilka plasterkow salami, piersi z kurczaka na 2 obiady, zeberka na 4 zupy i 4 schabowe na roladki wydalam prawie stowe
Jeszcze z oszczędności na jedzeniu - nie kupujemy soków w kartonach. Pijemy wodę. Nawet nie z oszczędności, tak po prostu wolimy.
No i to, co już pisałam - zero gotowców, zero jogurtów smakowych, serków, słodkich płatków, sosów w słoikach itd. To wbrew pozorom robi dużą różnicę.
A ja się cały czas zastanawiam nad zainwestowaniem w filtr do wody, ale nie wiem czy to się opłaca - to się kranówę filtruje?
Hydrozagadka to brita odmineralizowuje wodę? Dziwne to wg mnie. A tak to zero problemów z osadem na wierzchu herbaty, czajnik od 5 lat czysty w środku i myje go tylko z zewnątrz badź z kurzu, z garnkami innymi tak samo:-)
Zastanawiam się tylko, jak można by zbadać wodę w domu, żeby sprawdzić, czy rury czegoś nie dodają...
Hydro, nie mamy kamienia w czajniku :)
Ja pisałam, kupiłam takie ze dwa tygodnie temu (92 sztuki za 50zł), ale na tej stronie jest napisane, że już nie mają...
Frag ja też nie lubię marnować jedzenia, ale jak piszesz Frag że otwierasz anchovie to ile masz taką puszkę otwartą w lodówce tydzień ?? jeszcze często pisałaś że jecie dużo ryb a one tanie nie są
jak z pesto? ze lyzczke sosu dodajesz?