Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
U nas najwiecej kasy idzie na jedzenie a wcale nie kupujemy jakis rarytasow, tylk oograniczamy sie do "minimum" i niezbednych produktow :/ To mnie najbardziej wkurza, ze produkty podstawowe sa tak drogie
wtedy dojdą inne wydatki.
Opłaty za przedszkole czy ksiązki
ja we wrzesniu na opłaty przedszkolne Hani i wydatki szkolne Michała wydałam 1600zł. wg mnie to sporo
esteban- zeby zyc w luksusie z odsetek to chyba to muszą być MEGA lokaty
Za to płatne 28dni to luksus ponad miarę?
odsetki rzędu 2-3 tys już pozwalają żyć przyzwoicie..
[/quote][quote=esteban]A mając uzbierane np 400-500 tysięcy z czego miesięczne odsetki rzędu 2-3 tys już pozwalają żyć przyzwoicie...
W przeciągu miesiąca wyprowadziliśmy się na drugi koniec Polski do mojego domu rodzinnego, gdzie nikt nie wymuszał na nas płacenia za wspólne pomieszkiwanie.
Mimo wszystko dla mnie kwota niewyobrażalna. Sami pracowaliśmy zagranicą ponad 2 lata, mój mąż jest marynarzem ja mam niezłą pracę ale takie kwoty są dla mnie abstrakcją i wcale nie jestem rozrzutna wręcz przeciwnie, ale jak to się mówi z pustego nawet Salomon nie naleje A mi się wydaje,że to oszczędzenie to dlatego że tak jak już koleżanka napisała mieszkają za darmo u rodziców(mieszkanie u teściów w zamian za opłaty było be) no i podejrzewam że wyżywienie też jest z pomocą rodziców... Więc jak dla mnie to słabe oszczędzanie... I raczej nie powód do chwalenia się...
Mimo wszystko dla mnie kwota niewyobrażalna. Sami pracowaliśmy zagranicą ponad 2 lata, mój mąż jest marynarzem ja mam niezłą pracę ale takie kwoty są dla mnie abstrakcją i wcale nie jestem rozrzutna wręcz przeciwnie, ale jak to się mówi z pustego nawet Salomon nie naleje
mielibyśmy komfort nie wydawania ani złotówki z pensji
Jaheira- nam rodzice tez pomagali- w miarę mozliwości.
Mam nadzieje,że i my będziemy mogli pomóc naszym dzieciakom.