Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Skoro w tym czasie udało się zaoszczędzić (w krótszym okresie) dodatkowo tyle pieniędzy żeby kupić dużą działkę i samochód (wiem - można kupić jakiś "złom za grosze", ale rozumiem, że nie taki Esteban miała na myśli),
Do tego wyremontowali rodzicom mieszkanie, odrazu stanowisk kierowniczych mieć nie mogli, zreszta biorąc pod uwagę wiek Esteban to i to stanowisko ma od niedawna. Chyba ktoś coś dodaje a raczej zera dodaje, chociaż może to zasługa wpływu faz księżyca Żeby przez 7 lat zebrać 400 tysięcy złotych, trzeba co miesiąc odkładać prawie 4800 zł. Skoro w tym czasie udało się zaoszczędzić (w krótszym okresie) dodatkowo tyle pieniędzy żeby kupić dużą działkę i samochód (wiem - można kupić jakiś "złom za grosze", ale rozumiem, że nie taki Esteban miała na myśli), to zastanawiam się ile trzeba zarabiać, żeby to się udało.
ej ;) ale nie liczmy Esteban pensji , ja ma tyle to super
(później okazuje się, że jednak samochód jest służbowy),
anne76 a to nie można mieć prywatnego i służbowego zarazem?
Podobno to między innymi dzięki posiadaniu auto służbowego tyle odkładasz... anne76 a to nie można mieć prywatnego i służbowego zarazem?
Myślę,że jak się ogląda każdy grosz z dwóch stron to posiadanie dwóch samochodów zakrawa o rozpustę...
Podobno to między innymi dzięki posiadaniu auto służbowego tyle odkładasz...
więcej esteban w Twojej opowieści bajki niż rzeczywistości...
Co miały znaczyć nie płacimy za ubezbieczenie, paliwo, mechanika itd...i jeździmy za darmo i dzięki temu mam pół miliiona na koncie. Gdzie tak napisałam? mamy samochód służbowy co jest dużym odciążeniem
Dlatego też napisałam, że żyjemy luksusowo
zastanawiamy się jak to możliwe...
esteban brawo za wyobraźnię, ale zaczynasz się gubić w swojej historyjce...
jaheira- eeee- z 500 tys to będzie ok 3 tys
Pokaż mi gdzie jest jakaś nieścisłość...
My robimy zakupy w Lidlu, nie kupujemy tam tylko mięsa, jajek i warzyw/owoców. Jednak w Lidlu jest sporo taniej niż np w Carrefourze. Choć zależy jeszcze co. ALe ogólnie znośnie
Ludzie trzymajcie mniePodawałaś argumenty w jaki sposób oszczędzasz tyle i między innym dałaś do zrozumienie, że oszczędzasz na samochodzie bo macie służbowe a wcześniej piszesz, że kupiłaś auto. Jak to czytam to wierzyć mi się nie chce, że kierownicze stanowisko masz. Stwierdzenie, że "mamy samochód służbowy co jest dużym odciążeniem" nie oznacza, że dzięki temu aż tyle odkładamy ("Podobno to między innymi dzięki posiadaniu auto służbowego tyle odkładasz...")
Nie będzie, nawet ja sama sobie policzyłam... No i jeszcze mamy przecież belkowe, które trochę pieniążków zabiera..
jak odejmiemy podatek Belki to tak czy siak wychodzi mi sporo wiecej niz 1300 zł :)
nie no -ja liczę wg lokat na 7% :)
A są i lokaty bez podatku belki - codziennie zarabiające.
Gdzie są takie lokaty? Chyba, że połączone z funduszem, ja raz na takie coś się zgodziłam i straciłam. nie no -ja liczę wg lokat na 7% :)
Są lokaty i konta oszczędnościowe bez podatku Belki, ja miałam taką lokatę teraz mam konto oszczędnościowe max można mieć 25 tysięcy i jedno konto czy jedną lokatę. Wszystkie są z podatkiem Belki... Tylko jeśli dzienny zysk jest niewielki to wtedy ułamków groszy się nie zabiera...No i wtedy zakłada się lokaty na max 10 tys...