Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czy pisząc o obgotowanym mięsie masz na myśli zagotowanie mięsa w wodzie (i tu: w jakiej ilości wody, czy wrzucasz do zagotowanej czy zimnej), doprowadzenie do wrzenia aż pojawią się szumowiny i tyle, czyli jakieś ze 20 min w zależności czy się wrzuci do gorącej czy zimnej wody? Czy oba rodzaje mięs obgotowujesz razem?
A druga sprawa - bo skoro najpierw wrzucasz marchewki,a potem mięso, a biorąc pod uwagę, że mięso się "pyrkoli";) 3 godziny a marchewka i inne jarzyny ok. 30 min, to w takim razie je wyjmujesz jak się zagotują?
kazde z mies obgotowuje w osobynym garnku, odmaczam przez chwile wolowe z krwi a drob jedynie dobrze obmywam, potem zagotowuje wode i na chwile miecho wrzucam, zagotowuje do porzadnego zebrania paskudztwa, na gotujaca wode wrzucone scina sie w mig ale jak widze ze wolowina ciut bardziej przekrwiona to daje na goraca ale nie gotujaca i to doprowadzam do wrzenia zeby sie dobrze badziewie wybilo z miesa. odlewam szumowiny i dopiero do wlasciwego gara miecho wrzucam, robie identycznie z kazdym innym miesem czy kostka/zeberkiem na zupe.
Właśnie dostałam woka (chyba dobrze napisałam?).
Jakie znacie sposoby na przyrządzanie w nim dań? Do czego się taki wok nadaje, jak można go wykorzystać? Najlepiej na jakieś szybkie, zdrowe dania :)
w sensie, żaby ?!
własnej roboty ?
no ja nie lubię takich odgrzewanych na drugi dzień ale co zrobić....
skoro nie mam jak przy Nince gotować :/ :P
Teo, a dałabyś przepis na to francuskie coś z brzoskwiniami i szpinakiem?
Robię z tego przepisu
Fajne szybkie ciasto,