Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Media rozdmuchują każdą zasłyszaną plotkę, czasem nie prowadząc sprawy do końca na którym to może (nie musi!) się okazać, że ksiądz był nie winny.
Świętym KK? Skąd wiesz, czy ,któreś z nich nie zostanie kiedyś świętnym?
obraz kreowany przez media zmniejsza nasze zaufanie do księży.
To właśnie ten obraz kreowany przez media zmniejsza nasze zaufanie do księży.
Świętym KK?
Aga wymieniłam też postawy osób z mojego otoczenia
Kreowanie, przejaskrawianie, fałszowanie zawsze jest możliwe. Wiele sytuacji widzianych z różnych perspektyw wygląda na coś czym może zupełnie nie być.
A kto ma prawo to osądzić? Które z nich zasługuje na miano katolika i prawo do nazywania się takim?
A kto ma prawo to osądzić?
Dla mnie to nie jest postawa warta naśladowania.
No może ktoś tutaj się zdecyduje? Bez przerwy czytam, że niepraktykujący Katolik nie istnieje
Odniosłam się do niezmienionej wypowiedzi Kaonashi, która teraz brzmi nieco inaczej:).
Katolik to ktoś kto akceptuje Kościół Katolicki. No bo jak można być Katolikiem i nie akceptować ? Ja może tego po prostu nie rozumiem. Można łamać "prawa Kościoła", ale można byc przy tym Katolikiem, prawda? Ja tak to odbieram.
Kaonashi, źle przeczytałam . Zwracam honor w związku ze zmianą wypowiedzi , której nie było
Agnieszko, napisałam wyżej,że tylko Bogu przysługuje prawo oceny,kary i nagrody...żaden śmiertelnik nie ma tego prawa,a często się zdarza,że ludzie uzurpują sobie to prawo...zawsze w takich sytuacjach odzywa się we mnie jedno znadnie "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień"...