Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

;

;
;
i sobie mysle, ze chyba sama ma jakies zaburzenia kompulsywne, i jak moze mnie ktos taki pouczac jak sama sobie ze soba nie radzi.
;
i krzyczę... Niestety widzę co raz więcej cech w sobie mojej mamy, a zawsze sobie mówiłam,że taka nie będę. Ale cholera to jest silniejsze ode mnie, przychodzi znienacka i nie umiem powstrzymać tej złości. 
;
;
Dziewczyny co robic w takich sytuacjach? Jak dziecko jest na nie, wrzeszczy i nic nie dociera? Bo ja nie mam pojecia jak sie zachowywac. Ja mam ja ochote w tej chwili rozszarpac jak kolejne prosby i tlumaczenia nie docieraja.- ja wtedy w sumie probuje zagadywac w inna strone, wiem ze On kocha jajka z kindera, wiec go ciagne w tamta strone, mowie, ze nie mam pieniazkow, nie niedlugo ma urodziny/sa swieta i cos tam wymyslam. Ale w sumie takie mega histerii w sklepie jeszcze nie mialam. Plac zabaw to co innego, armagedon nie do opamietania...

nasze dzieci to juz nie slodkie bobaski. To ludzie, ktorzy maja swoje zdanie, swoj poglad na swiat itd. Problem tkwi tak na prawde w naszej reakcji na ich zachowania. Teoretycznie nie powinnam sie denerwowac, jesli ten czlowiek ma inne zdanie, a jednak...tez jestem typem nie znaoszacym sprezciwu
albo na tarczy
rozladowac sie. Moze na godzinke na fitness wyskocz? Jakis cross czy aerobox
Problem tkwi tak na prawde w naszej reakcji na ich zachowania. Teoretycznie nie powinnam sie denerwowac, jesli ten czlowiek ma inne zdanie, a jednak...tez jestem typem nie znaoszacym sprezciwu
;
;
ale ja bym tez tego w kategorii porazki nie traktowala. Warto nauczyc sie wywalac zle emocje. Chodzi tylko o to, by nie wyzywac sie na dzieciach. Powiem szczerze, ze czasem jak juz wiem, ze nie uda mi sie eksplozji opanowac to wychodze do innego pokoju, dzieciom wlaczam bajki i sobie wrzeszcze, klne i nawet poplacze. Widocznie nasze synki tez sa takie, ze wywaluc te emocje musza, na zdrowie im
Bo wiecie, sa osoby, ktore nawet jak sie denerwuja to sie denerwuja tak powsciagliwie, jaka ja nie jestem nawet jak jestem opanowana.

I sobie uwaliła jakąś wielgachną. Mówie, że ten nie kupimy bo nie ma miejsca w pokoju i że może jakas drobną rzecz. To sie darła, wyła, piszczała. Ma sa kra. I powiedzialam ze nic nie kupie bo jest niedobra. Wiec nawet ze sklepu wyjsc nie chciala.
;

bo troche tak napisalam
a zab wypadl bo i tak sie juz rusza, musialam niechcay zahaczyc przy tym laskotaniu. no ale jak to pani przedstawi, ze matka mu zeba wybila to juz nie wiem co pomysla sobie o nas.
;
;
;
;
Zawsze sobie przypominam o Twoim pomyśle Fran, gdy odhaczałaś w kalendarzu, kto dziś wygrał :D
;