Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ma potężną wiedzę, z wielu dziedzin, znacznie wybija się na tle rówieśników. Jeżeli tylko bierze udział w zajęciach (bo zdarza jej się nie chcieć...), jest aktywna, zna odpowiedzi na pytania, radzi sobie lepiej od grupy. Ma super pamięć, wystarczy żeby raz coś usłyszała
muszę wstać i chodzić i to najlepiej bez Zu
bo ryż jest sklejony, bo kupiłam jej za ciężką kurtkę i nie da się w niej wejść po schodach, no i leży na klatce schodowej i płacze, bo chusteczki są za daleko, bo nie dosięga do mydła, a na stołek wejść nie chce - nie, bo nie, bo ja się już ubrałam, a ona jeszcze nie, bo tata umył już zęby, bo kosz jest za wysoko
Frag nie dokopuje, tylko serio nie ogarniam, że dziecko może być targane takimi na maksa sprzecznymi emocjami i płakać z tak błahych powodów i aż tak nie wiedzieć czego chce.....
Myślałam, że to było trochę podkoloryzowane dlatego spytałam.
Może jakbyś wyszła z domu to Marta by się przełamała?
Wiesz to często działa tak, że jak jest mama w pobliżu to dziecko bardziej dramatyzuje, niż jak mama znika.
A ja z kolei bym.wlasnie nie wychodzila. Marta (Ewy) jest w takim wieku, ze mize ma.wlasnie lek.separacyjny. jest malenka, skoro tak glosno komunikuje, ze chce mamy to znaczy, ze.mama w miare mozliwosci powinna zostac z nia.
Rozwiniesz, co masz na myśli?