Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
taka osoba może dostawć alimenty i pracować samemu a my np. pracuje tylko mąż
taka samotna mama może zarabiać sporo + plus alimemty
Ja nie rozumiem jaka jest różnica pomiędzy pracującą samotną matką, a rodzicami którzy też oboje pracują, a jednak we wszystkich rekrutacjach do żłobków i przedszkoli wyżej punktowane jest samotne rodzicielstwo
pozyjcie same a nie na utrzymaniu mezow to zrozumiecie dlaczego samotne matki powinny miec ten przywilej.
Nie można tego tak porównywać, że jedno może przecież nie pracować.
60dni x 2 opieki na dziecko, 26dnix2 urlopu w razie choroby dziecka.
Mam nadzieję, że dożyjemy czasów, kiedy Państwo będzie pomagać potrzebującym rodzinom, bez względu na to, czy rodzic jest jeden (matka lub ojciec), czy jest ich dwóch. Oby pomoc płynęła we właściwy sposób i we właściwym kierunku.
różnica jest tylko w dofinansowaniu przez miasto- w żłobku dofinansowanie jest wyższe.
Dofinansowanie pewnie takie samo, po prostu właściciel klubu malucha więcej bierze do swojej kieszeni ;)
Dofinansowanie z Urzędu Miasta w 2014 r:
Na podstawie art. 30 ust. 1 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2001 r. Nr
142, poz. 1591 z późn. zm.), art. 60 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do
lat 3 (Dz. U. Nr 45 poz. 235 z późn. zm.) art. 250 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach
publicznych (Dz. U. Nr 157 poz. 1240 z późn. zm.) w związku z uchwałą Nr XXIV/303/11 Rady Miasta
Krakowa z dnia 14 września 2011 r. w sprawie przyjęcia Miejskiego programu rozwoju zorganizowanej
opieki nad dzieckiem do lat 3 na obszarze Gminy Miejskiej Kraków w latach 2011 – 2014 oraz uchwałą
Nr LXIV/935/13 Rady Miasta Krakowa z dnia 9 stycznia 2013 r. w sprawie wysokości i zasad ustalania
dotacji celowej dla podmiotów prowadzących Ŝłobki lub kluby dziecięce na obszarze Gminy Miejskiej
Kraków w roku kalendarzowym 2014.
Gmina udziela dofinansowania na:
1) wyżywienie dziecka w żłobku/klubie dziecięcym – na poziomie 3,50/1,50 zł brutto
za każdy dzień roboczy obecności dziecka w miesiącu;
2) zapewnienie opieki dziecku w warunkach bytowych zbliżonych do warunków domowych w żłobku/klubie dziecięcym tj.
gry i zabawy stymulujące rozwój dziecka, rytmika, opieka logopedyczna, nauka w formie zabawy,
zajęcia manualno – plastyczne – 11,50/5,50 zł za każdy dzień roboczy obecności dziecka w żłobku.
Wiec nie chce go znow wozic do mojej mamy, zeby mi na dzikie dziscko wyrosl.
moze we wrzesniu cos sie zwolni, bo jakies dziecko jednak nie pojdzie