Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
chocby do poskarzenia się w momencie pojscia do przedszkola.
Winni, ale nikt Ci nie broni sie rozpisywać... Jakos tylko mam wrażenie, ze wg. Ciebie rodzice, których dzieci płaczą przy rozstaniu to bezduszni sadyści.
Po pierwsze, weź pod uwagę, ze nie we wszystkich przedszkolach jest cos takiego jak dni adaptacyjne.
Po drugie, w niektórych dni adaptacyjne są w czerwcu- zupełnie bez sensu, skoro dzieci zaczynaja naukę we wrześniu.
Po trzecie, dzieci do przedszkola zazwyczaj chodzą ze względu na to, ze ich rodzice prowadzą życie zawodowe a w związku z tym nie mogą przebywać z dzieckiem tak długo w przedszkolu, jakby sobie tego życzyli.
Po czwarte, mozna tłumaczyć, byc obok, przytulać itp., ale niestety jest cos takiego jak "psychologia tłumu". Ta gromada placzacych dzieci w większości nie płacze dlatego, ze jest im zle. Płaczą, bo płacze Zuzia, Julka, Franek i Janek. Dzieciom zwyczajnie sie te emocje udzielają.
Po piąte, nad czym ubolewam najbardziej, kocham moje dzieci ponad życie, wskoczylabym za nimi w ogień, ale choćbym nie wiem jak sie starała nie uchronię ich przed przed przezywaniem stresu.
A z drugiej strony to jedyny sposób w jaki ona sobie radzi, bo ani popychać nie umie, ani bić ani nic
Po trzecie, dzieci do przedszkola zazwyczaj chodzą ze względu na to, ze ich rodzice prowadzą życie zawodowe a w związku z tym nie mogą przebywać z dzieckiem tak długo w przedszkolu, jakby sobie tego życzyli.
ze ma skarżyć wtedy, gdy jej sie dzieje krzywda. Za któryms razem zrozumie.
Ninka nie. Ona tak raczej z boku, z dystansem, z nieśmiałością.
Więc obawiam się, że albo będzie zawsze skarżyć albo nie wiem co
wiesz, ja wolałabym,żeby moje było skarżypytą niz osłem ofiarnym.
No i jak to chlopcy razem startuja? Gdzie idzie olaf? Czy kras dostanie punktyvw przedkolu za gugiego w zlobku?
jeżeli w przedszkolu będzie wiecej takich dzieci, zrobią grupę starszych trzylatków albo połączą grupę takich maluchów z czterolatkami
jak co piątek [szczerze powiem, że nie wiedziałam a się troszkę po nią spóźniłam] przybył KSIĄDZ, aby z dziećmi religię poprowadzić
Gdyż albowiem do przedszkola, jak co piątek [szczerze powiem, że nie wiedziałam a się troszkę po nią spóźniłam] przybył KSIĄDZ, aby z dziećmi religię poprowadzić.