Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No i d*pa blada. Jutro kładą mnie na oddział Endokrynologii i Diabetologii... Dodam, że do poradni chodzę do szpitala MSWiA w Wawie na Wołoskiej. Tam też mnie położą i zamierzam tam rodzić.
No to po kolei - urodziłam dokładnie w 38tc i 5 dniu, Iwonka mała nie była bo 3730g i 56cm
dziewczyny pocieszę Was - ja już niby mogę słodkie a to wszystko, co kusiło mnie w szafce ze słodyczami wcale mnie nie kręci :(
Powiedzcie, czy cukrzyca ciążowa wychodzi od początku ciąży, czy może pojawić się w późniejszym jej okresie? Pozdrawiam Was "słodkie" Mamusie :)
W takim razie dlaczego test z obciążeniem robi się teraz na początku ciąży i odchodzi się już od tego badania w drugim trymestrze?
Mierzę poziom cukru glukometrem i wyczytałam, że powinno się badać poziom cukru na czczo oraz 1h po posiłku, czy faktycznie tak się bada? i czy można coś pić czekając tę godzinę po posiłku na pomiar?
Cukier mierzymy zawsze 1h po posilku norma to do 120. Zadne 140!!! I to nie wazne czy sie jest tylko na diecie czy juz na insulinie. Ma byc 120 i koniec...
A powiedz mi bo sa jednak rzeczy ktorych nie wiem... Jak to jest z druga ciaza. Od kiedy sie jest na insulinie, od kiedy trzeba byc pod opieka diabetologa... Gdzie sie klujesz podajac insuline??? Bo mnie kazano w ramiona, zakazano kluc uda... Ja to jest tak naprawde????
jaka masz insuline?
Ja mialam novorapid i insulatard...
Sorry, ze tak wypytuje, ale tak na przyszlosc chcialabym wiedziec... Nie balas sie tej drugiej ciazy?
Ja sie klulam 4 razy dziennie plus oczywiscie glukometr. Diete mialam okrapna, bo 10 posilkow. Wszystko przez to, ze oprocz hiperglikemii mialam hipoglikemie. Spadki cukru kilka razy dziennie do 40, omdlenia.... Po porodzie cukier do 400...
Po porodzie cukier do 400...
Wiadomo, trzeba sie przyzwyczaic, nauczyc... ale pamietaj, ze nam to kiedys przejdzie (lub nie, ale to rzadko...) a niektorzy jak moja kolezanka musza tak zyc do konca zycia... My robimy to dla naszych maluszkow, po porodzie zazwyczaj nam cukrzyca mija