Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url]
[/url]Myslę, że dietkę cukrzycową Ci zalecą ;)
a Ja tak lubię jeść
zobaczymy co powie moja gin
Chyba własnie Monia, tak miała, prawda?
pójdę najpierw do mojej gin i zobaczymy co powie mi
dam znać
martwić? czy wystarczy, że ograniczę lub przestanę jeść słodycze?
Pozdrawiam Was.
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]W drugiej ciąży to badanie robi się dwa razy- na początku i o normalnym czasie
. Mam jednak zasadniczy problem, jest nim cukier na czczo, próbowałam już późną kolację jeść z pieczywem (wasa) i bez pieczywa, bez wychodzi cukier rano lepszy. Ostatnią kolację jem tak 21.30/22.00, wstaję ok 7.30. Czy któraś z Was miała może podobny problem i udało się znaleźć cudowny posiłek, metodę na cukier na czczo. Dzisiaj miałam najwyższy bo 100, wczoraj 93, przedwczoraj 85, wcześniej 96, 95, 90. Denerwuje mnie ten cham niemiłosiernie
A to jest błędne myślenie, bo ja na czczo miałam cukry w porządku, a jednak cukrzycę ciążową miałam. Cukry moje rosły w kosmos po posiłkach...
Do tej pory nie miałam tyle samozaparcia, żeby trzymać dietę stricte cukrzycową
No i dzisiaj po 2 kromkach zwykłego chleba z żółtym serem cukier 155. Wiem, wiem, że i zwykły chleb i ser... Ale miałam taką nadziej긿e cukrzyca mnie tym razem ominie
Nic to, muszę spiąć poślady i zaopatrzyć lodówę 
Miałaś w I trymestrze robiony ten test?W I trymestrze to badanie robi się chyba tylko w drugiej ciąży? Przynajmniej wg tych starych wytycznych... Tak mi się wydaje.
za pierwszym razem po 2 h miałam 147 a teraz mam 152
czeka mnie wizyta u diabetologa
i dieta 

a nie wiem czy sobie nie dosrałam wczoraj bo jadłam słodycze i dosyć późno zjadłam kolacyję bo nie wiedziałam, że trzeba na 12h przed nie jeść już

- 3870g.
)
lód magnum, 106.Byłam u diabetolog i powiedziała, że wskaźniki glukozy dla ciężarnej są liczone trochę w większej skali, liczą od 153 mg/dl. Ja mieszcze się w tej górnej normie ale po przeprowadzeniu wywiadu ze mną, postanowiła mnie objąć dietą i mam badać cukier. Dziś był pierwszy dzień kontrolny: na czczo miałam 61mg/dl a po godzinie 122mg/dl, to dobrze??