Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
109 więc godzine temu na pewno nie był w normie :(
dzisiaj na czczo 94,
- moj maly 3630 - wiec raczej sredniak. Ciaza cukrzycowa ale bez insuliny. Czytałam ze dzieci z ciąży cukrzycowej są czesto b.duze,
Ja bym raczej powiedziała, ze dzieci mam, które miały niezdiagnozowana cukrzyce ciążowa albo źle prowadzoną, rodzą się duże.
A ja widzę Monia, że znalazłaś tu sobie worek do kopania i ciągle próbujesz mi tu wciskać tezy, których nie potwierdzają lekarze!
NIE MIAŁAM CUKRZYCY bo badania robiłam w poprzedniej ciąży, a dziecko urodziło się duże i ZDROWE to na ch...przyczepiasz mi niezdiagnozowaną wówczas cukrzycę....
mam ochotę napisać, że jesteś zołzą!
Diety pilnowalam ale chodziło mi głównie o możliwą hipoglikemie.
Moja córka urodziła się z wagą 3800 i 56 cm.
Ja się stresuje tą cukrzycą i chciałbym żeby Zoska już się urodziła żebym miała pewność, że wszystko jest ok i że dieta pomogła.
Wczoraj po obiedzie miałam cukier 80, kusily mnie lody ale stwierdziłam
zabawne. Mi cukier w południe spada do 60-70 jednostek, a Ty Monia ciągle objeżdżasz mnie, że pozwalam sobie wówczas na lody!
Ze względu na cukrzycę lekarze zwykle sugerują szybsze rozwiązanie, ze względu na zwiększone ryzyko śmierci wewnątrzmacicznej.....
i to z książki medycznej...żeby nie było, że przeczytałam na forum.....
U nas tez ciąże cukrzycowe, szczególnie insulinowe rozwiązują najpóźniej 2 dni po terminie.
Nam mówiono na szkoleniu, że przy niskich cukrach można jeść nawet co 1,5-2h.