Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
120-125
- no wlasnie.... 151 to już coś ;)
A jeszcze pytanko takie. Kazali mi sie kluc przed pojsciem spac ale PRZED ostatnia przekaska, i wtedy wynik mam w od 88,2 do 91,8. Nie za wysoko? Bo przeciez jestem przed posilkiemw sumie i ok 3 h po kolacji.
zajac sie soba jak zasnie ( a zasypia ok 22 )
Dzisiaj na kolacje zjadłam sobie bułkę z serem pleśniowy. Niebo w gębie i cukier ok!
Jeśli skoki są sporadyczne to się nie martw
- tak, pistoletem..., niewiem jaka opcje obrac.. czy lepiej codziennie inny palec czy jeden wymieczyc i bedzie miec spokoj na 10 dni... Jak czesto sie igle wymienia?? Codziennie?? Czym się kłujesz? tym "pistoletem"?
- ale bosko, to moze ja sprobuje pizze na ciescie wielozarnistym z ogorkiem kiszonym ha ha. Mnie tam slodyczy nie brakuje, ale najgorsza herbata bez cukru (slodzilam plaska lyzeczke, ale jaka jest pyszna wtedy..), kawusia bez cukru, potrawy maczne i te tak zwane fast foody, bez ciastek moge zyc ;) A ja dzisiaj poszalalam!!! Zjedlam 4 frankfurterki ( kolezanka wyzej smaku mi narobila ) zawiniete w ciemna pite z majonezem ( nie light! ) i po tym mialam 5,4 ( 97,2 )
Ale zabronili mi jesc cokoleiek po 22 wlasnie :-/
a zmieniam za kazdym razem ale nie ruszam wskazujacego I kciuka ;-)
Bez ograniczeń to chyba tylko chude mięso i ryby bo nie mają cukru.
- no ja wlasnie tez tak uwazam, ze wczesniej jadlam kiedy chcialam z teraz nie moge, na sniadanie konkretnie sie najdalam a teraz trzeba uwazac i ze w koncu moj brzuszek sie przyzwyczai. A z tym chodzeniem głodna to ja bym rozgraniczyła dwie rzeczy - co innego burczenie w brzuchu bo wcześniej np.jadło sie dużo i często i żołądek się zwyczajnie rozciągnął, a co innego niskie cukry. Mi często burczało w brzuchu a pomiar cukru mówił, że jest ok i trudno, trzeba czekać do następnego posiłku. Za to kiedy miewałam hipoglikemię, to odczucie było kompletnie inne i byłam w stanie. Generalnie najgorzej było wystartować z dietą. Organizm był przyzwyczajony do innych pór posiłków, innych posiłków i zwyczajnie cieżko mi było się przestawic. Jakieś 2-3 tygodnie i będzie lepiej.
- juz mam przed oczami te rybe w jeziorze i jak patrzy na mnie tymi oczami... bleee. Ale smazona zjem chetnie hi hi. Mozna tunczyka z puszki w sosie wlasnym? Mi w szpitalu kazano zapamiętać, że to co ma oczy - nie ma cukru :) I
- nie probowalam, zawsze zapomne ugotowac he he. A jeszcze zjadlam 7 winogron do tego i pilam kawe z mlekiem (bez laktozy). Moze zjem nastepnym razem 3 kromki?? :) To ja bym tu jeszcze coś dodała... 90 to tak ciut nisko, bo do następnego posiłku może zjechać... Chyba bym jakąś sałatkę dorzuciła... albo... jajko??? (nie wiem jak reagujesz na jajka...)...
nie probowalam, zawsze zapomne ugotowac he he. A jeszcze zjadlam 7 winogron do tego i pilam kawe z mlekiem (bez laktozy). Moze zjem nastepnym razem 3 kromki?? :)
kromka ma 8x7 (mierzac ja przez srodek) a grubosc ok 0,5 cm (mam chleb do krojenia, kupowany na wage). Narazie mam 1,5 kg na plusie liczac od poczatku ciazy, wiec jest niezle :) No spróbuj, chociaż nam diabetolog mówiła, że 3 kromki to za dużo... A nie wiem jak Ty na wadze przybierasz... Chyba, że te kromki są można za małe jednak???
- no dzieki.... a juz myslalam, ze teraz bedzie fajniej... Oby tak zostało, bo jednak im ciąża wyższa tym cukry ciężej utrzymać
( jadlam tylko warzywa I gotowanego kurczaka, wszystko na czas ) to po posilkach mialam wynik w granicach 80-90..
- w biedronce nie ma... Dokładnie. Ma być naturalny, bez cukru...
rozcięcz 100ml soku jabłkowego z wodą mineralną gazowaną... Mnie to ratowało...
Ale pamiętaj, że ta porcja to 1 ww... Nie można tego pic dużo... Ja sobie robiłam do obiadu zamiast jakiegos wymiennika...
dzisiaj po tym obiedzie cukier 90 ale z insulinką oczywiście... coś mi teraz spadły nagle cukry, rano na czczo 70 po posiłkach też jakoś tak nisko... nie rozumiem