Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Najważniejszy i najbardziej obiektywny jest wynik z żyły nie z glukometru.
nie zwraca uwagi na pomiar glukometrem. Więc zastanawiałam się po kij w ogóle się go używa, skoro jest słabą metodę diagnotyczną....
A przy okazji zapytam - jak z dietą jest? Wystarczy, że będę się trzymać produktów z niskim IG?
Dlatego lepiej kupowac takie dla diabetykow.
a kupijąc chleb razowy z simply po jednej kromce cukier mam ok. to zależy ile producentowi sypnie się karmelu, cukru czy jeszcze innego dziadostwa, wkurza mnie to bo po co do chleba to dosypywać. Prawdą jest że właśnie czasem niektórzy lepiej tolerują białe pieczywo bo np. mąka pszenna mniej szkodzi niz dosypany cukier w razowym. Trzeba szukać, pewniakiem jest na pewno chleb ProBody.
Tak jak wyżej napisane... Posiłków musi być 5-7...

Else przestraszylas mnie, bo kiedyś czytałam, że hipoglikemia w nocy wybudza ze snu.

ale reszta dzwina bo raczej powinno byc na odwrot
niekoniecznie :) U mnie po dwóch godzinach było dużo więcej niż po godzinie. Z tego powodu powtarzałam krzywą bo lekarz był zaskoczony. Drugi wynik był podobny. Czasami cukier uwalnia się z opóźnieniem.

Moim zdaniem jeszcze potrzebuje wyjasnienia co do diety i pomocy w ustaleniu co jesc a nie tak insulina od razu
W koncu to nie 180-200 ma te cukry.
i jedz jedna kromke a nie 2 np.
Ja po 2 mam rowno 120 na sniadanie np.