Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny mam jeszcze jedno...GŁUPIE...pytanie, ale uprzedzam, że głupie im wiecej mysle tym wiecej mam watpliwosci- mierzycie cukier godzine po rozpoczetym posiłku, czy godzine po zakończonym. Bo ja np obiad jem przez 15 min ;-) Mierze po dokładnie godzine po zakonczonym posiłku.
Kasia ja mierzę godzinę po zakończonym posiłku. Niestety mam jedną "wadę" (chociaż uważam, że to akurat zdrowe podejście do posiłku) ale przy cukrzycy dietetyczka kazała kończyć posiłek w 10-15 minut
_kasiek_ ja się spodziewam atrakcji cukrowych przy porodzie właśnie. a przed porodem miałaś też takie spadki cukru czy dopiero przy akcji porodowej się zaczęło?
ja jutro jade do tej poradni cukrzycowej i jak stamtąd wrócę, to sobie potestuję czy na przykład mogę zmniejszyć dawki i co się będzie działo.
143 po 2h
czego tam się mogę spodziewać?
czego tam się mogę spodziewać?
No niestety 4 pomiary w ciągu dnia, pierwszy na czczo a potem po głównych posiłkach: śniadaniu, obiedzie, kolacji i cukier trzeba mieć poniżej 120 bo to norma dla ciężarnych każą mierzyć cukier w ciągu dnia
ta igiełka do kłucia jest taka cieniutka, że bólu nie czuć. JA ewentualnie na początku miałam problem bo mi krew nie wypływała a jednak ta mała kropelka musi się wycisnąć. Po kilku dniach palce mi się odblokowały i kropelka już wychodziła. Teraz to bułka z masłem bo kłuć się nie lubię
Wizytę mam dopiero na poniedziałek, ale chciałam się już Was zapytać, czego tam się mogę spodziewać? moja gin mówiła, że mi pewnie każą mierzyć cukier w ciągu dnia, czego się obawiam, bo kłuć się nie lubię :( dostanę od razu jakąś dietę? zalecenia?
A skad jestes ze tak szybko masz wizyte w poradni ??
będę sobie musiała kupić sama? drogie takie?
jestem z Wrocławia, ale jesteśmy z firmy ubezpieczeni w Luxmedzie - więc nie idę do stricte poradni diabetologicznej, tylko do diabetologa, który tam przyjmuje.
Pewnie mi w związku z tym nie wypożyczą glukometru, tylko będę sobie musiała kupić sama? drogie takie?
pewnie z czekoladkami trzeba się będzie pożegnać? ;) póki nie mam zaleceń, to jeszcze się specjalnie nie pilnuję ;)
czy z powodu cukrzycy macie jakoś częściej wykonywane USG ?? Czy jest to wskazaniem do częstszych badań ??
no ja w poprzedniej ciąży miałam KTG o godz. 17 i żadnego skurczu nie wykazało, a o 19:38 miała córkę na swoim brzuchu także dziewczyny powodzenia z porodami bo widzę, że co niektóre na wylocie w związku z czym pożegnacie chyba również dietę cukrzycową! Ginka kazała mi dopiero wczoraj zgłosić się na pierwsze KTG i odnotował się tylko jeden mizerny skurcz a tak wszystko wyszło OK.
o godz. 17 i żadnego skurczu nie wykazało, a o 19:38 miała córkę na swoim brzuchu
w związku z czym pożegnacie chyba również dietę cukrzycową!
Ja już mam 3j do śniadania, nie wiem czemu tak mam rano ale co bym teraz nie zjadła to cukier wysoki nawet z 3j nie mieszczę się w normie. Dzisiaj zjadłam naprawdę mało i cukier z 3j. insuliny -128 po godzinie a po 2,5h - 61 i myślałam, że zemdleje. A jak zjem więcej to czuję się dobrze do II śniadania, ale cukier zdecydowanie za wysoki. Na szczęście wizytę mam w poniedziałek, więc się dopytam czy mam dalej zwiększać te jednostki. Obiady w miarę się wyrabiam do 130, więc chyba obejdzie się bez insuliny, a po kolacji zawsze w normie.
I pewnie w mojej poradni dostałabyś też insuline do obiadu mimo, że mieścisz się w 130....ale oni bardzo restrykcyjnie patrzą na ciężarne i norma do 120 po 1h to dla nich świętość !!!!