Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo, niestety esperal nie jest lekarstwem na alkoholizm. Tzn. owszem przynosi pożądane efekty tj.brak picia...na poczatku.
Jesli bowiem jest sam esperal bez terapii,
Poznałam w swoim zyciu sporo alkoholików i niestety wiem, ze w tej chorobie nie mozna byc nigdy niczego pewnym.
sam zainteresowany musi wyrazic wolę zerwania z nałogiem
że w sumie ten człowiek chciał.
ja mam pytanko.chcąc pozbawić praw biorę także pod uwagę,że sąd będzie chciał zastosować najpierw łagodniejsze środki.
Jak powinnam zmienić stanowisko jeśli sąd nie odbierze praw?jesli chciałabym choc ograniczyć mu prawa odnośnie decydowania o miejscu zamieszkania np
Nie wiem kiedy zmienić ten wniosek.przecież nie po wyroku bo wtedy to już za późno
--
wniosek o ustalenie spotkan wydaje mi sie, ze sklada sie osobno.
To wymieniałam co chcę "wywalczyć"
I myślę, że w razie jeśli postanowienie będzie inne - czyli sąd praw ojcu nie odbierze, a tylko ograniczy to może uwzględni mój cel (czyli pełne prawa w decyzyjności o leczeniu syna i kształcenia = bez zgody/ podpisu ojca)...
tego się obawiam.a czas leci cykcykcyk-cykcykcyk.... co do wyjazdu poza granice kraju to chyba tez osobny wniosek
moi chłopcy chcą mieć taie nazwisko jak ja,młodsza siostra i obecny mąż.
Tyko nie wiem czy moge odsłonić wszystkie karty...
u nas sprawa jest o tyle inna że moi chłopcy chcą mieć taie nazwisko jak ja,młodsza siostra i obecny mąż.
Mąż chce ich przysposobić.głównie to była przyczyna.
Teraz niedawno pojawił się pomysł z wyjazdem.Nie wiem czy odrazu gadać że chcę zabrać stąd dzieci czy poprostu chcę by władzę miał ten tato,który faktycznie wychowuje (chłopcy nawet mówią do obecnego męża "tato")
tak poza tym to nie wiem czy jak ex usłyszy że mąż mój chce ich przysposobić (czyli zdejmie z niego obowiązek alimentacyjny) to czy sam od razu się nie podda.może to mu napomknąć....?....
No ja chcę się bronic jeszcze niebieską kartą,którą ex miał jakies 5 lat temu założoną...
serio?Nawet nie sądziłam... Jeśli bio się nie zgodzi na taką zmianę, sąd może wyrazić na to zgodę, nawet bez powyższego. A mając zgodę sądu to jest jakaś mini formalność w USC... a ile radości.
Prawdę mówiąc chyba oboje jesteśmy świadomi, że to będzie już ostatnia sprawa i brak inicjatywy D może przesądzić sprawę...
nadal twierdzę, że w przypadku alkoholizmu rodziców czy dzieci nie mamy wyboru, musimy z tym żyć i troszczyć się
nadal twierdzę, że w przypadku alkoholizmu rodziców czy dzieci nie mamy wyboru, musimy z tym żyć i troszczyć się
Dlatego dzisiaj wiem, ze zrobię wszystko, żeby moje dziecko dorastało w przyjaznym domu, gdzie wszyscy się szanują, kochają. W domu bez strachu
kurcze nie wiem czy ktoś się znajdzie kto miał podobną sytuację.ja na twoim miejscu przygotowałabym się i pisemnie i słownie.ale ie wiem czy sama dasz rade,może jakiś radca prawny?u nas przy parafii działa taki raz w tygodniu "co łaska" I czy mogę wnieść słownie czy załatwić sobie jakiś wniosek?
--
taką też mam nadzieję.tyko nie wiem kiedy ewentualnie wniosić o pozwolenie,kurcze bo przy odczytaniu postanowienia to już za późno będzie ewentualnie zostaną ustalone terminy widzen, kiedy będziecie w PL