No ja też sie uśmiałam:) no dzisiaj mam takiego smaka na kwachotke ale to nie tylko dzisiaj ja jestem maniaczka ogórków kiszonych i kapusty a nawet kupuje ta wode z kapusty i ja sobie popijam takie moje martini
moją dzisiaj zmogło ok 19 i śpi..wogóle wczoraj i dzisiaj duuuużo śpi..ale mierzyłam jej temp i nie ma, no i bawi się normalnie, nie wiem co ona taki meega śpioch od wczoraj..
Czesc kobiety. Mój Maksior jest lekko przeziębiony, nic takiego ale mama mnie straszy, ze jakiś straszny wirus rozkłada dzieciaki z 40-stopniową gorączką w naszej okolicy.
Moje dzieciaki śpią po za największą i najmniejszą :/ mam ochotę uwalić się w wannie w gorącej wodzie z dużą iloscią piany... i jakimś sexy masażysta ... czuję sie wypompowana i ble - przeżuta i wypluta
mam pytanie- jakie tusze kupujecie do swoich drukarek? Oryginały czy zamienniki? Jeżeli zamienniki to jakiejs konkretnej formy? Byłam dziś w media Markt , ale cena 204zł lekko mnie zmroziła
Aga ja od lat nabijam tusz. Jak uszkodzi się kartridż to kupuję zamiennik Powodów jest kilka główny brak kasy, ale w oryginale może jest lepszy tusz ale mniej - zamiast np 20ml leją 15 a płacisz podwójnie :( Te zamienniki czy tusze którymi są uzupełniane oryginalne kartridże są dosyć dobre jakościowo
Urządzenie wielofunkcyjne - Brother. W swej naiwności myslałam,że jak tusz się skonczy to po prostu za 200zł kupię sobie nowe urządzenie :) Dopiero mój maz mnie sprowadził na ziemie,że nowe to sprzedają tylko ze starterami :/
no to dam Wam jeszcze zadanko matematyczne :D hehe Zadanie: Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki Pytanie: Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać matematycznie. Uwaga: Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.
Rozwiązanie: Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat. Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka. W następstwie: X + 21 = Y Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie: 5 (X + 6) = Y + 6 Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:
5 (X + 6) = X + 21 + 6 5X + 30 = X + 27 5X - X = 27 - 30 4X = -3 X = -3/4 Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...
Rozumując matematycznie, można przez to dowieźć, że matka jest w tym własnie momencie BZYKANA!!
zmykam bo M z roboty wrócił..idę mu obiad odgrzać:) bo jak on się za to zabierze to zaraz mi małą obudzi a w naszym "gigantycznym " mieszkaniu gdzie wszystk oan kupie o to nie trudno:)hehehe
Mówi kolega do kolegi: - Co byś wolał, mieć piękną zonę która by cię zdradzała non stop, czy brzydką a wierną ci do końca zycia?? Ten się zastanawia, kolega mu przerywa i się go pyta: - Zastanów się co byś wolał jeść gówno sam czy tort z kolegami?
Aga, raczej nie wypowiadają się na temat takiego spekulowania co będzie z kursami. Moim zdaniem złotówka się nieco umocni więc dolar osłabnie. Jeśli będziemy wychodzić z kryzysu , to inwestorzy znów zaczną inwestowac na rynki wschodzące a więc wychodzić z pewniejszych rynków (np. amerykańskich). Poza tym polityka amerykańska jakaś wydaje sie ostatnio nieudolna i wydaje mi się to na plus dla PLN a na minus dla USD. No ale wiesz, to takie tylko luźne moje przemyslenia...
Aga czy Ty czytasz moje myśli? Właśnie chciałam Ci powiedzieć, że 1,5tyg temu kupiłam wszystkie 4 kolory do Epsona bla bla i doopa. Nic jeszcze nie drukowałam a on mi dziś woła (przed chwilą!!!), o uzupełnienie aaaaaa!!!!
Ja myślałam bardziej o euro ;) Kredyt walutowy w długim okresie jest baaardzo ryzykowny. Podstawowa zasada: "bierz kredyt w walucie, której zarabiasz" , przejdziemy z czasem na euro a moim zdaniem do tego czasu złotówka względem euro się umocni.
Aga ja kilka razy juz kupowałąm dla koleżanki u tego gostka tylko ze wtedy miał mniej negatywów :/ http://allegro.pl/item573859918_5szt_brother_lc900_lc_900_dcp_110c_310cn.html
Zasada o której mówisz też była kiedyś moją zasadą. Niestey- warunki kredytów w pln są dla mnie niezrozumiałe. Gdy frank poszedł do góry o 1/3 to i tak płace mniej niż gdybym miała kredyt złotowy. Mysle ze walutowy kredyt raczej jest ryzykowny jako kredyt krótkoterminowy. Jedyne czego sie obawiam to własnie stosunek frakna do euro, gdy ta stanie się naszą walutą
Talka jak ja kupowałam miał może z 5 ale dawnych :/ szok. Nie było problemu - za pobraniem i na inny adres ba nawet na inne nazwisko kontakt z nim był opóźniony bo po tym jak koleżanka mi powiedziała że tusze juz ma on mi napisał ze wysyła - ale tak to super naprawdę
Jednak te tanie zamienniki są ok tego typu jak u tego faceta - o to mi chodziło hihihi
Aga, wiesz przecież, że stopy procentowe w Szwajcarii poleciały maksymalnie w dół, to wpływa tez na rate kredytu. No ale co dalej jak one są obecnie już na poziomie niemal zerowym ? Teraz to tylko albo w miejscu albo na plus; a RPP dalej ma mozliwość cięcia stóp procentowych... . No jak dla mnie długoterminowe ryzkowniejsze. W krótkim okresie jeszcze co nieco przewidzisz... . A masz możliwość ewentualnego przewalutowanie w przyszłości?
Aaa- chciałam wam opowiedziec dzisiejszy mój doalog z mezem
M- Kochanie, co bys powiedziała,gdybyśmy się gdzieś wybrali po obiedzie Ja ( cała uskrzydlona, bo myslałam,że niespodziankę szykuje) - tak- bardzo chcę, bardzo! M- to zbieraj sie - muszę kupić piłę spalinową to mi doradzisz