Czesc kobitki!!! U nas tez slicznie, od rana sie wietrzymy na polku bo Bartek z butami pod drzwiami stoi!!! Nocka super przespana ale to pewnie dzieki wczorajszemu spacerkowi!!! Czekam az sie obudzi i jedziemy na zakupy bo czapek nam brak!!! Milego dnia zycze
Rozmowa z moim dzieckiem najstarszym - Aniu rzuć pomysł na obiad - hmmm rzucam: pomysł na ... obiad każdego dnia
niby nic ale rozbawiła mnie do łez a w efekcie końcowym dla małych jest rosół wczorajszy dla tych co nie pawiowali łazanki (bigos został z chrzcin w zamrażalniku)
zrobilam dzis ,mame w balona ,brala prysznic a ja ja wolam , na balkon,ze sasiadka z jej osiedla zPL idzie ulica,zeby leciala szybko bo przejdzie a ta wyleciala w reczniku mokra...uwierzyla ...heee
Jak się Aga masz przed testem dziecia? Moja pinda całe popołudnie nad ksiażkami a i mi się jej stres udziela :/ Kircze już chcę to mieć za sobą wrrr ja dziękuje za takie emocje co 3 lata (u mnie częściej hihihe)
Wspaniały dzień był dziś co do pogody. przypiekłam ciut małej poliki słonkiem a i sama sie wygrzałam troszkę
Cześć na kawie Ania poszła do szkoły - biedna zestresowana i przeżywa mocno Gabi uczulenie z rąk schodzi i skórka normalnieje ale rano wstała z plamami na buzi :/ dostane zajoba wrrr wczoraj był makaron i jogurt - czyżby faktycznie mleko jej nie podchodziło? kurcze ja już sama nie wiem co o tym myśleć :/ Zaraz pokażę wam zdjęcie jej polika - to jest sama plamka, jak blednie skóra robi sie chropowata i sucha Na śniadanie w przedszkolu wczoraj była zupa mleczna wieczorem jogurt w domu, kanapki z masłem :/
bosh czy wam ten tydzien tez tak mija?? toc to juz czwartek!!!! kciuki za Anke i Michala dzisiaj chyba potrzymamy... a moze za ich mamy coby nie zeswirowaly w oczekiwaniu na relacje dzieci??
córa mojego szwagra (brata mojego M) dzisiaj też pisze ,a taka była wieczorem zdenerwowana, że biedna nie mogła ze mna porozmawiać - powiedziała, że zadzwoni dzisiaj to porozmawiamy!
to są plamska Gabiolowe: miejscami wygląda jak krosta ale jest gładkie nie ma żadnych "czubków" jak przy ugryzieniu, pod palcem jest równe :/ Dziwi mnie to że aż tak sie porozbijało - wcześniej była wielka plama na pół policzka a teraz takie sie zrobiły
uuuuuuuuuuuu - faktycznie niefajnie to wygląda Oliwka ma zupełnie inne, napoczątek kilka małych jakby krostek, ale bez czubka (tak jak napisałaś), później jest ich coraz więcej aż zlewaja sie w jedna dużą chropowata plamę - skóra jest bardzo sucha, nawet teraz jak zaczyna ładnie schodzić - najpierw wyblakło, a teraz jesz szorstkie i bardzo suche. Także inny objaw u nas jest!
No właśnie dzwoniłam do przedszkola uprzedzić pania jak wygląda dziecko :/ dziś na śniadanie serek biały i go nie dostanie no i poprosiłam by jakoś postarali się by nie dostawała przetworów mlecznych. Obiad też dostanie częściowy :/ Mąż ma iść do przychodni i za wszelką cenę zarejestrować ją do lekarza na jak najbliższy termin do dermatologa lub alergologa
No właśnie mam zamiar pozbyć się na chwilę mleka ale i pochodnych mlekowych jak sery masło itp zobaczymy. Owszem dermatolog czy alergolog może i niewiele mi pomogą ale niech chociaż zobaczy jak to wygląda w całej okazałości bo do tej pory jak sie pokazywałyśmy to to było już lekko podgojone i nigdy aż takie mocne :/ i muszę wywalczyć dzisiaj testy pokarmowe z krwi choćby nie wiem co :/ bo dla mnie nie metoda podać syropek jak coś wyskoczy a metodą prób i błędów ciężko jest mi wyeliminować alergen tym bardziej ze dziecko chodzi do przedszkola
Ona teraz przez 3 dni dostawała Amertil wapno i smarowałam jej to wczoraj maścią (wit A E i cos jeszcze nie do przeczytania) do alergologa jest na 14,04 zajoba dostane do tego czasu
u nas piekne slonce i tak sobie myslalam ze chba niepotrzebnie kazalam Gabie kurtke zimowa klasc i dawaj zastanawiac sie w co Krzysia urbrac... jednak temperatura na termometrze sprwoadzila mnie na ziemie... jest tylko 4stopnie brrrrr
And ja też wczoraj robiłam za fryzjera, monsz obcięty jak na żołnierza przystało >> nie,nie ... nie na zero :P Jeszcze Juniorów przed świętami dorwę :D
VEVE tez obcina M,podobaja mi sie dziewczynki z kròtkimi wlosami, z tylu podgolona a grzywka na boczek ,tak na amerykanskiego zolnierza...ladnie jej...
U mnie tez ślicznie i 16 stopni ma być w południe także po pracy dzisiaj szybciutko do domku i drugi raz wyjde z Oliwką na plac zabaw i do sklepu na małe zakupki jedzeniowe ;)))
A mnie mama na krótko obcinała do 1 klasy szkoły podstawowej, że teraz mam uraz i Oliwce jeszcze nie obcinałam włosków i nie zamierzam - ma ładne loczki z tyłu głowy, a grzywke spinamy na bok spineczką, ladna kitka z tyłu wychodzi. Za jakiś czas i 2 kitki będa.
musze dupsko ruszyc i skoczyc do szkoly. skonczyla mi sie waznosc ksiazeczek ubezpieczeniowych a tu kilka wizyt lekarskich na nfz sie kroi. ehhh trzeba sie zrobic na czlowieka bedzie zeby ich nosorozcem nie wystraszyc :))
No to my już po bólu Ania mówi że był o wiele łatwiejszy niż próbne które robiła, ale na pewno ma źle 1 zadanie matematyczne :/ Jest na siebie wściekła. Ale ogólnie nie powinno być źle - na koniec maja zobaczymy hehe U mnie w słonku gorąco ale jak wieje wiatr to już gorzej :/ zimny z gór
Ewa - kochana mi mama ścinała i mam piórka do tej pory, wcale nie zgęstniały - czytałam ostatnio, że takie rozumowanie to pic na wodę niestety! AND - no to super, że po wszystkim, teraz czekamy na wyniki - bedzie dobrze, masz mądrą córę!
hehe widziałam już w necie jej test i już wiemy ze z matmy 2 zadania ma źle (w jednym nie przez to pomnożyła a w 2 też taki głupi błąd że szok) bociany u niej latają też nie w ta stronę co trzeba - ehh co ma być to będzie ma zapowiedziane tylko ze poniżej 20pkt ma sie w domu nie pokazywać :) Sama mówiła ze nerw niesamowity Nie wiem co ze sobą zrobić dzisiaj. Z jednej str bym połaziła gdzieś a z 2 pomimo 28st w słońcu wiatr jest straszny :/ Chciałam Weroni wziąć na rower - flak na obu kołach i brak pompki :/ do 15 mam wolne hehe Obiad połowicznie jest reszta będzie jak dzieci zwalą do domu (Ania z koleżanką opłakują test Gabi w przedszkolu) Kładę Weronikę spać
IWA a nie prawda :P Ja już dwa razy ścinałam chłopakom włosy >> drugi raz było strzyżenie maszynką ... już im gęstnieją :D Włos bardziej się błyszczy i w ogóle ... Ewa z własnej autopsji wiem, że włosy gęstnieją mi po strzyżeniu. Ale zależy to wszystko od włosa - jego struktury. Mimo, że ja koloryzuję itd. Ponoć hormony też mają wpływ na włosy, ale to gdzieś przeczytałam przelotem więc nie brnę dalej :P