Ewa pod koniec maja Ja zapuszczałam dzieciakom. A wszystkie miały liche włosy :/ tak do 2 roku obcinałam tylko grzywkę jak wchodziła do oczu. Gabi miała do tej pory słabe i cienkie włoski ale od kiedy myjemy jej głowę moim szamponem a nie dziecięcym są mocniejsze, raz na jakiś czas daję jej troszkę odżywki. Weronika ma naprawdę cieniutkie kłaczki i nawet spinki sie nie trzymają bo nie mają na czym ale bardziej mi się podoba z dłuższymi :) Kuba miał długaśne hihihi jak znajdę foto wsadzę pod wykres
czesc dziewczynki dzięki za kciuczenie za młodego :) Jak wrócę do domu to kaze mu rozwiązac test raz jeszcze i zobaczę co tam za cuda wypisał. Wczoraj nie przejmował się zupełnie- pół dnia spędził przed telewizorem, ale że moje dziecko tak jak i ja ma szczescia więcwej niż rozumu, to się nawet bardzo nie martwię :)
wiecie co... jak mnie jeszcze raz ktos zapyta czy jestem w ciazy to chyba walne mu miedzy oczy na moje pytanie czemu tak sadzi slysze ze taka bladziutka jestem i jakos schudlam ostatnio... zalamka normalnie... i kolezanki i nawet tesciowa podobne domysly snuja... a ja po prostu mam ochote zrzucic balast
Ania - daj spokój, nie przejmuj się. Swoją droga jak ja przytyłam 2 lata po ślubue to wszyscy byli pewni, że w ciązy jeste, - tylko ta ciaża moja to z półtorej - dwa lata trwała hihihihihihihihihi
Ewa - a co ty takie dziwne pytania ostatnio zdajesz???? Veve jeszcze troche brakuje do odrabiania lekcji??? Różnie z tym bywa - pamietam, że siostra odrabiała czasami sama, a później miała sprawdzane, ale chyba częściej z mamą lub tatą, albo ja jej pomagałam (różnica 8 lat między nami)
hmm to zależy od dziecka Z Ania NIGDY nie odrabiałam lekcji nawet jak była w zerówce czy 1wszej klasie. Czasami teraz przychodzi do mnie z matmą ale bardziej spytać jak to zrobić i idzie pisać sama z Kuba muszę nad nim siedzieć jak kat bo sam nic nie zrobi. no i nie ma naciagania mnie na odpowiedzi czy podpowiedzi a jak widzę że zgaduje to każę mu (im) uzasadnić dlaczego tak
No ale ja jestem wredna matka hihihi sami niech się męczą
Aga ja z Anią już przeanalizowałam ten test no i widzimy 3 błędy - machnęła sie przy bocianach jak lecą, potem przy trawie bo wyszło jej że kawałek zostaje piasku i na koniec z tym paliwem - zamiast wyliczonych litrów paliwa na 80km pomnożyła kwotę paliwa przez 100km ehhh co ma być to będzie już teraz i tak nic nam po nerwach. Wiem ze się starała i dała z siebie wszystko. do maja czekanie i pracowanie na czerwony pasek na świadectwie (rzuca sie na średnią 4,8 ale to jej takie minimum jakie chce mieć jak to będzie zobaczymy(
czesc dziewczyny! nie mam na nowym nestety ale sciagam sobie od kogos sygnał niestety taki słaby ze tylkon gg chodzi, wszystko jest ok ,mielismy małe przeboje z woda w pierwszy dzien ale juz mieszkam i swietnie tam sie czuje.mam trzy kroki do mamy i doroty i włąsnie pisze od brata do Was,Co do snu-nic mi sie nie sniło takiego bo nie pamietam a spalismy cała noc -chyba byłam zbyt zmeczona Fotki Wam wrzuce jak tylko mi załoza neta-czekam w kolejce.gólnie to super,spokój ,cisza a sasiedzi bardzo mili juz sie zdazyłam przekonac ze pomocni to do nastepnego pa!
a ja po pediatrze - kolejna maść tym razem Pimafucort i nic się nie dzieje bo takie uczulenia sie zdarzają i nie sposób ich uniknąć :/ Pediatra nie widzi potrzeby wizyty u alergologa no ale mogę nie podawać dziecku nowalijek, nie poszerzać diety (ciekawe o co skoro dziecko od kilku lat je wszystko) wyeliminować mleko i pochodne do minimum żadnych cytrusów, czekolad, orzechów ... hmm czyli ot tak dla zasady dziecko ma prawie nic nie jeść. Dla swiętego spokoju na odczepnego dałą mi skierowanie do alergologa - super bo będę chciała iść do innego a brakowało mi skierowania
Ps z netu odnośnie maści (bo nie wykupiłam jej jeszcze): "Leku nie wolno stosować pacjentom uczulonym na którykolwiek ze składników Pimafucortu. Preparatu nie wolno stosować w gruęlicy, kile, w wysypkach wokół ust i nosa (rosacea), chorobach wirusowych, w stanach zmian nowotworowych oraz martwiczych skóry." ale poliki nie są wcale w okół nosa i ust ... a plamy na nosie też na nim nie są a no i są nowe - na uchu
No to kurcze AND za wiele nowego to sie nie dowiedziałaś, ale tak myślałam, że tak będzie. Mi mówią to samo. A ta maść to mi się nie podoba. Zresztą moja Oliwka też dostała maść którą zastosowałam tylko 2 razy, bo to emulsja Advantan, czyli sterydy - wiadomo jak wysypka to najlepsze sterydy wg naszych lekarzy typu, dermatolog, alergolog itd.
my juz po szczepieniu (na rozpakowanych napisalam) i teraz bedziemy mieli z glowy przez kolejne 3lata i tylko bilans na 2 i 4lata. w drodze powrotnej wpadlismy do pepco i mlody znowu dostal bluzke za 5.99 i komplet za 14.99... luuubie ten sklep :)) aa no i pierwszy raz dzisiaj upomnial sie o cos w sklepie. wypatrzyl ksiazeczke z ulubiencem puchatkiem (ma fiola na punckie kubusia i tomka) i tak sie do niej cieszyl ze wzielismy - drewnania na takich sznureczkach obrazkowa Kubusiowa no i co fajne z 29.99 przeceniona na 9.99 :D a na dodatek ilosc interpretacji dowolna bo nic nie napisali w srodku :))
No to super Ania - po szcepieniu, zakupki pzy okazji i jeszcze Kzysio zadowoliny. Moja Oliwka nie chciła sie położyć tak jej się spodobał ten zestaw, że nachlałam się kawy i herbaty za wszystkie czasy hihihihihihihihihihi
Iza ktozby spal... u nas slonce tez piekne ale rano maz szyby skrobal i na razie kreska niesmialo na 1stopniu sie zatrzymala super ze macie te meble. przy skrecaniu tez moze byc wesolo wiec tylko sie cieszyc :)) oczywiscie foty po rozstawieniu poprozse :)
Oj kobity ale mam niewyparzony język. Powiedziałam mamie ze musi sobie bardziej zbratac Matusia, bo robi cyrki jak ona przychodzi tzn.jest haslo babcia nie. Mnie samej jest przykro bo to moja mama, a na tesciową to się Matus cieszy. Wiem ze teraz mojej mamie jest przykro, ale nie mogę zwalac na to że Mati się nie wyspał. Teściowa więcej się z nim bawi, bo miala dwóch chłopców, moja mama dwie córki i może stąd ta różnica. Kurde tak mnie to gryzie ze aż mi niedobrze po śniadaniu.
myszorka - tak już jest z dziećmi, że one same sobie wybieraja kogo bardziej lubią i sa bardziej do tej osoby przywiązane. Moja Oliwka bardziej lubi moja mamę niż teściową, a z dziadkami jest na odwrót, uwielbia tate mojego M - bez niego nie chce wpuścić babci do domu (mojej tesciowej) hihihihihihihihihihihihi