Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

  1.  permalink
    madzia, fajne te ślimaki. Upiekę jak będę miałą gości
    Ja robiłąm podobne, ale na zimno z placków do tortilli i z almette a nie z twarogiem.Łosoś i reszta jak u Ciebie
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    oba przepisy fajne (Madzi i Szczypty) koniecznie muszę kiedyś spróbować
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 5th 2012
     permalink
    HYDRO !
    skończyłam właśnie robić ten "paprykarz" na jutro [sprosiłam kilka osób na obiad]
    wyszedł MEGA !!
    na prawdę przepyszne to ! :wink::wink::wink:

    mimo, ze troszkę zmodyfikowałam przepis bo nie miałam boczku i dodałam dużoooooooooo czosnku i całą torebkę papryki słodkiej [ale na ok 1 kg piersi] i dużo więcej pomidorów
    ale generalnie pychota
    dzięki raz jeszcze za przepis :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 9th 2012 zmieniony
     permalink
    zrobiłam właśnie ZUPĘ KREM Z DYNI i jest rewelacyjna [wg mnie] więc daję przepis :wink:

    na oliwie podsmażamy dużo cebuli [ja dałam 3 czerwone i 1 białą bo takie miałam] oraz czosnek [ja dałam z 5 ząbków]
    jak się zeszklą to zalewamy bulionem i dodajemy pokrojoną dynię
    jak dynia zmięknie to miksujemy wcześniej odlewając bulion, żeby po zmiksowaniu nie była za rzadka [potem zawsze można dolać]
    solimy i pieprzymy do smaku


    PYSZNA !
    nasz ulubiony do tej pory krem z pora przegrywa z kretesem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    ja do niej daje jeszcze imbir, curry
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    Oj pycha jest taka zupa jak się właśnie doda imbir i czosnek, ja na wierzch kładę jeszcze cieńki plasterek sera manchego (lub inny) i ją posypuje grzaneczkami :bigsmile:
    Jeśli chodzi o dynie, to nie wiem czy tu był taki przepis na 'Curry z kurczakiem i dynią', dziś robię to danie drugi raz, jest boskie:smile:
    http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/curry_z_kurczakiem_dynia/przepis.html
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    Teo, ja daję jeszcze ziemniaki,żeby była bardziej pożywna;)
    Generalnie jestem pod wrażeniem,że odnalazłaś sama sposób na tę zupę( bo ja dałam ciała z przepisem)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    Kasia zrobilam tak damo jak robie krem z pora ;)
    i wlasnie mialam dac curry (do porowej daje) ale sie okazalo, ze wyszlo a gotowalam ok 22 wiec do sklepu slabo
    ale wiecie? nie wiem czy nie lepsza bez tego curry bo ono jednak potem dominuje smakiem
    a imbiru nie lubie wiec bankowo bym nie dala :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 10th 2012 zmieniony
     permalink
    a mnie jakos zupa krem z dyni nie smakuje :/ a robiłam dokładnie jak Teo, plu sziemniaki 2 na gęstość. i jakas bez smaku. tylko curry w niej czułam.
    może po prostu liczyłam na więcej, bo my uwielbiamy marchewkową.

    ROZGRZEWAJĄCA ZUPA KREM Z MARCHEWKI

    gotujemy w litrze bulionu tak z 6 duzych marchewek i 2 ziemniaki.
    dodajemy podsmażoną 1 cebulę i czosnku do smaku jak kto woli.
    blenduję na krem jak wszystko jest miękkie (po ok 20 min) i teraz przyprawy:
    2 łyżeczki czerwonej papryki
    po łyżeczce: chilli, curry, gałka muszkatołowa, imbir, kmin rzymski (dla mnie śmierdzi spoconym robotnikiem, więc nie dodaje).
    sól pieprz do smaku.
    i 4 łyżki smietany

    I powiadam Wam, to jest u nas królowa zup i musi byc obowiązkowo raz w tygodniu.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    Magdalena: tylko curry w niej czułam.



    ale Madzia ja właśnie nie dałam ani odrobiny curry bo mi sie skończyło i dzięki temu moja smakowała dyniowo cebulowo a nie curry
    ostatnio jak zrobiłam krem z pora to Mateo stwierdził, ze tylko curry czuć więc już chyba przestanę je dawać :wink:


    a taki krem marchewkowo cebulowy też robię często [jest pycha] ale ja bez tych chilli i innych bo Nina by nie zeżarła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 10th 2012
     permalink
    no prawda. ja też dla Mersona to odlewam zanim doprawię, bo by jej gębulca wypaliło przecież.
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Wpadłam po przepis na dyniową :P
    A przy okazji polecam jakby co TEN sernik.
    Smakuje tak samo pięknie jak wygląda :bigsmile:
    .
    Jakby mus malinowy wyszedł wam za rzadki to polecam dodać odrobinę mąki ziemniaczanej.
    null
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    smakowicie wygląda :bigsmile: trzeba spróbować
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Dziewczyny, podczytuję czasem ten wątek, bo uwielbiam gotować :) Magdalena, muszę spróbować kremu z marchewki. Jeśli ktoś nie lubi curry w zupie dyniowej, to polecam spróbować z cynamonem. Wtedy zupa robi się bardziej rozgrzewająca. Ja podaję ją z grzankami i kleksem śmietany albo jogurtu bałkańskiego.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    a ja zaraz będę robiła ciasto TOFFI z przepisu siostry męża. Ona zawsze podsyła mi jakieś przepisy na smakołyki - w końcu pracuje w cukierni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    kurde. no zdupczyłam ta dyniową!
    za mało bulionu odlałam i wyszla za rzadka.
    ale i tak macie rację, że bez mocnych przypraw (np. curry) tylko z samą solą i pieprzem, i smietaną, naprawde czuć smak dyni.
    dodałam pusze pomidorów, żeby nabrała kwaskowatości, bo obie z Mery lubimy kwaśne.
    i wyszła cąłkiem niezla, mimo, że rzadka.

    teraz kombinuje coś fajnego na niedzielę, dla przyjaciół. Chcę podać ciepłe ciasto, więc odpadają moje ulubione pieczone potrawy.
    Myślę o spaghetti puttanesca, ale właśnie musze znaleźć dobry przepis.
    mam też fajny przepis na gnocci z sosem pomidorowym z winem, ale kurde tak bez mięsa danie... chłopaki sobie nie pojedzą.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    Magdalena: ale i tak macie rację, że bez mocnych przypraw (np. curry) tylko z samą solą i pieprzem, i smietaną, naprawde czuć smak dyni.



    co nie, że lepsza ? :wink:


    a widziałyście MUFFINKI Z COLĄ ? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 11th 2012 zmieniony
     permalink
    fajne foremki na muffiny.
    ale mam mieszane uczucia, bomuffiny z colą to dla mnie trochę kategoria z gatunku "sałatka z makaronu z zupki chińskiej".
    ja sobie gotuję po to, żeby nie jeśc przetworzonej żywności i syfku.
    nie mówię, lubię się coli napić, zwłaszcza z dżoniłolkerem :wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    no ja przepis w formie ciekawostki wrzucilam
    ale wiesz ? koleżanka robiła i mówi, że w ogole tej COLI nie czuć
    no to po co ja się pytam ?:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 11th 2012
     permalink
    TEORKA: ale wiesz ? koleżanka robiła i mówi, że w ogole tej COLI nie czuć
    no to po co ja się pytam ?:devil:

    no właśnie.
    to znaczy ja się domyślam, że ona daje taki karmelowy posmak i po prostu słodycz. ale mnie przeraża w tym przepisie ta ilość cukru. nie dość, że szklanka coli to jeszcze szklanka cukru.
    ej, a ja ostatnio zrobiłam taki prosty placek z kruszonką z mojego ulubionego bloga. kurde ekstra wyszedł, a ja sie zawsze bałam ucierańców z owocami, że zakalce się zrobią. Polecam zatem: Ciasto ucierane z owocami i kruszonką.
    Nie wiem czy też tak macie, ale ja po prostu po latach zachwytów nad dziwnymi fikuśnymi ciastami, czekolady, kremy sremy, teraz bardzo cenię proste smaki, kojarzące się z dzieciństwem. I taki ciepły "placek" (bo placek to właśnie coś takiego, a ciasto to się w domu mówiło na takie z kremem czy serniki) z owocami, kruszonką, cieplutki jeszcze, to jest dla mnie teraz największa przyjemność. A jak pachnie w domu! Mniam.

    Aha, zapodam Wam przepis na zupę krem z pomidorów, moją ulubioną. Robiłam kją w niedzielę, dosłownie w 30 minut:)

    ZUPA KREM Z POMIDORÓW

    3 puszki pomidorów (można 1kg świezych, ale lepiej smakuje na tych z puszki)
    1 średnia cukinia
    1 cebula
    1 por
    1 litr wywaru warzywnego (ja zwykle daję mięsny)
    4 łyżki śmietany
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    bazylia (najlepiej świeża), sól, pieprz

    1. I teraz tak: na oliwie w romdelku podsmażamy cebulę i czosnek. Jak zmiękną, dodajemy pokrojonego w paski pora, dusimy 5 minut, dodajemy startą na tarce cukienię bez skóry, łyżkę koncentratu pomidorowego i podlewamy leciutko bulionem (tak z pół szklanki). Dusimy 10 minut. Blendujemy.

    2. Zawartość chlust do dużego gara, a nastpnie dodawszy: zblendowane pomidory (ja od razu blenduję razem z nimi świeżą bazylię. jak nie mam, dodaję ofkors suszoną), resztę bulionu, doprawiam solą i pieprzem. Doprowadzam do zagotowania.

    3. Zaprawiam śmietaną wg uznania tak naprawdę. Można tez nie zaprawiać i dac kleksa na talerzu a na to listek bazyli i już w ogóle jest wtedy czad :wink:

    I tyle. Jest przepyszna. Do tego grzanki albo np. bagietka z masełkiem czosnkowym czy coś. Polecam.
  2.  permalink
    TEORKA: ale ja bez tych chilli i innych bo Nina by nie zeżarła :devil:

    Magdalena: no prawda. ja też dla Mersona to odlewam zanim doprawię, bo by jej gębulca wypaliło przecież.

    Oj dziewczyny, żebyście się nie zdziwiły któregoś pięknego dnia :wink:
    Robiłam na śniadanie kanapki z taką pastą warzywną, mężowi osobno doprawiałam. Jak już siedzieliśmy przy stole, to mu nad kanapkami zrobiłam kilka kręćków młynkiem z chilli. Ewunia, że też chce, żeby jej kręćnąć nad kanapkami. No to jej mówię, ze to jej może nie smakować (bo właśnie jej przecież buzie wypali), że jej kręćnę na talerzyk, niech spróbuje, to powie, czy dalej chce. Sypnęłam jej tym chilli na talerzyk, mała dotyka paluszkiem, oblizuje i "mmmmmmmmm... doble! jecie! tylko duuuuuuuzioooooo!" :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    haha, no to mozliwe, co piszesz, Ceri :smile:
    dzisiaj robiłam paste z jajka i avocado. i niestety avo było niedojrzałe i gorzkie (nie wiedziałam, ze inedojrzałe są taki egorzkie) i mówię do Pitera, że młoda pewnie nie zje. a ta opędzlowała pół bułki z tym :shocked:
    --
    Ja dzis testuję dwa nowe przepisy:
    SPaghetti alla putanesca (moje ulubione, a odkryłam je dzieki filmiwo Hotel Splendide :wink:)
    oraz Ciasto kruche ze śliwkami ananasem i daktylami.
    Dam znac, czy oba sa ok.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 28th 2012
     permalink
    czy ktoras z was ma moze przepis na sos pieprzowy? w restauracji nie tak dawno jedlismy poledwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym i byly przepyszne, mysle ze mogloby sie to sprawdzic imprezowo do sztuki miesa
    szukam w necie i jakos nic mnie do konca nie przekonuje, ten przepis jeszcze by uszedl ale ... czegos mi brakuje


    Magdalena i jak te kruche ciasto? na zdjeciach wyglada na kiepsko podzielne zeby podawac na talerzu na stol
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Wrzucam przepis na swietny podwieczorek , albo deser :)

    *BAGHRIR* marokanskie nalesniki z tysiacem dziur.

    Do odmierzania skladnkow uzywamy szklanki/kubka ok 250ml.

    Skladniki :
    -2 szklanki drobnej kaszy semoliny
    -2 szklanki maki
    -Szczypta soli
    -Cukier vaniliowy
    -Drozdze ( 1 lyzka stolowa )
    -4 szklanki cieplej wody ( nie goracej ! )

    Wykonanie :
    1) Zrobic rozczyn z drozdzy ( drozdze wsypac do wysokiego naczynia, dodac lyzke maki, lyzke cukru i ciepla wode , dokladnie wymieszac i odstawic do wyrosniecia ).

    2) W wysokiej misce, badz garnku wymieszac semoline, make, sol i cukier waniliowy. Dodac wyrosniete drozdze, dokladnie wymieszac.

    3) Do powstalej masy dodajemy ciepla wode, szklanka po szklance I wszystko dokladnie miksujemy na malych obrotach. Powinna powstac jednolita masa, lejaca sie, bez grudek. Cos takiego jak ciasto na nalesniki.

    4) Odstawic do wyrosniecia na ok30 min. Na powierzchni powinny powstac babelki I jakby piana, to oznacza ze nasze cisato jest gotowe do smazenia;

    5) Smazymy bez jakiegokolwiek tluszczu ! Rozgrzac porzadnie patelnie ( ja uzywam malutkiej , niewiele wiekszej niz dlon, teflonowej ) i zmniejszyc gaz do sredniego lub malego. Chochelka wylac ciasto na srodek patelni. Nie rozlewamy po bokach jak przy nalesnikach ! Ciasto samo powinno przyjac ksztalt patelni. W trakcie smazenia, na powierzchni nalesnika zaczna sie tworzyc dziury ; Smazymy tylko na jednej stronie , do momentu “wyparowania” surowego ciasta.

    Podanie :
    1) Sposob tradycyjny : 1/3 kostki masla rozpuszczamy na patelni, dodajemy miod, laczymy. Polewamy nalesniki.
    2) Z nutella, konfitura, sosem owocowym itp.

    baghrir
    baghrir 2


    Smacznego :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Moja wyglada zabojczo. Musze kiedys sprobowac jak smakuje bo wyglad interesujacy

    Laski, mamy w sobote wieksza impreze, zalegla parapetowka wiec poplynie troche alko, potrzebuje pomyslu na jakies szybkie w przygotowaniu (i odgrzeaniu) tradycyjne miesiwo. Schab odpada, wolalabym cos bardziej podzielnego
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    MrsHyde - w mojej rodzinie zawsze sprawdza się karkówka z porami. Super prosta, idealna do odgrzewania.
    Niestety, ie potrafię Ci podać proporcji - robię na oko.
    Karkówkę bez kości - dużo - kroję na kawałkiok 3X3. Obsypuję mąką, obsmażam na odrobinie tłuszczu. Nie przyprawiam!
    Pory (jasne części) - dużo - kroję na talarki.
    W naczyniu żarodopornym układam warstwy: karkówka, por, dość solidnie solę i pieprzę, znów karkówka itd. Kończę na przyprawionych porach.
    Zamykam naczynie i do piekarnika - na ok. 1,5 - 2 h - zależy od warstw. Zresztą, trzeba obserwować. Na koniec można zdjąć pokrywkę, by się zarumieniło i odparowało.
    Mi ten przepis sprzedała koleżanka, u niej to tradycyjna potrawa na spotkania rodzinne - u mnie już też:))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    moya212: -2 szklanki drobnej kaszy semoliny



    ciekawe czy do dostania w Pl.....
    i ciekawe czy od niej te placki takie dziurawe bo wygląda to przefajnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Teo no wlasnie ja tez szukam i nie znalazlam; no wlasciwie znalazlam semoline z dedykacja dla karpi lub inna w opakowaniu 5kg z boguty mlyn
    ciekawe czy mozna to czyms zastapic patrzac po opisie: _Semolina – gruboziarnista mąka lub drobna kasza otrzymywana z pszenicy twardej (durum), używana do przemysłowej produkcji makaronu lub kuskusu._
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    MrsHyde: Semolina – gruboziarnista mąka lub drobna kasza otrzymywana z pszenicy twardej (durum), używana do przemysłowej produkcji makaronu lub kuskusu._


    wlasnie o taka chodzi, musi byc drobna, prawie jak manna. W sumie to nie wiem czym ja mozna zastapic, albo czy mozna bez niej robic; nigdy nie probowalam.

    TEORKA: i ciekawe czy od niej te placki takie dziurawe bo wygląda to przefajnie


    Teo, te dziury to chyba od drozdzy bardziej. I naprawde polecam , pyszne ! Moja mamcia nawet je juz robi i nosi do pracy, wszyscy sie zachwycaja :bigsmile:
    Ja pierwszy raz sprobowalam u tesciowej i sie zakochalam :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Ja mam w domu mannę błyskawiczną i na niej jest napisane, że to semolina właśnie :smile:
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    MrsHyde: no wlasnie ja tez szukam i nie znalazlam;


    allegro
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    zainspirowana roladkami by Magda & Szczypta postanowilam wyprobowac inne mozliwe nadzienia
    1) na zagryzke/przegryzke alkoholowa - zawijam 2 grubsze kabanosy w placek tortilli wysmarowany sosem chrzanowym i kroje na ok 1,5cm slupki
    2) zmodyfikowany farsz serowy ktory kiedys wykorzystywalam do roladek szynkowych starcza na - 250g twarogu poltlustego, 100g sera plesniowego (daje z niebieska plesnia); kostka seru feta, blenduje smaruje tortille, klade na to szynke, na szynke znowu odrobina sera na brzegu szynki i w ten ser papryka czerwona, zawinac i kroic pod skosem
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    ja robię bardzo podobne przystawki jeno z naleśników z dodatkiem ogromnej ilości ziół [do ciasta]
    fajne to i smaczne :wink:

    u nas szałem jest farsz z białego sera i ryby i surowa papryka do tychże roladek
    --
    •  
      CommentAuthorPysiaaa
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    Dlaczego ja nigdy nie zagladalam na to forum ??? hehe
    tak sobie Was czytam i zrobilam sie strasznie glooooodna :confused: a przeciez od dzisiaj jestem na diecie :shocked:
    Dzis mam w planach zrobic ZUPE KREM Z DYNI od TEORKI
    -- http://www.suwaczki.com/tickers/.png
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    Pysiaaa: Dzis mam w planach zrobic ZUPE KREM Z DYNI od TEORKI

    ja jutro :wink:
    A robiła któraś z Was zupę rem z dyni z dodatkiem mleka kokosowego?
    --
  3.  permalink
    ja nie, bo nie lubię zapachu dyni
    ale moze macie jakis super hiper przepis z mlekiem kokosowym?
    ale nie zupę?
    •  
      CommentAuthorAndżi
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    Ja mam zamiar w najbliższym czasie wypróbować TEN przepis z mlekiem kokosowym

    Ale jeżeli się szczypta odchudzasz to raczej nie polecam bo pioruńsko kaloryczne :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Nie przepadam za ciastami, ale bardzoi dziękuję white :)
    ale jakby któras z Was miała miała przepis na jakies miesko czy coś to będę wdzięczna...
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    Szczypta, ja niezmiennie będę polecała rendang
    --
  5.  permalink
    oo- fajny...
    Tyle,ze sporo zakupów mnie czeka :)
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    Nie pożałujesz, jak sądzę :-)
    Mnie mój mąż kupił tym całą:cool:
    --
  6.  permalink
    a słuchaj... Nie chcaiałby mnie kupic?:cool:
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    sushi, to ja zamawiam rendag na ew. nasze spotkanie.
    Tym samym nie będziesz musiała stać w kuchni i mieć dodatkowego stresa;)
    --
  7.  permalink
    sushi- a słuchaj...
    gdzie sie kupuje liście limonki kaffir???
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Szczypta- nie wiem, czy byś chciała. Po kilku takich obiadach urósł mi brzuszek. I nie był to bynajmniej tylko tłuszczyk:tongue:
    Jah, załatwione. W sumie marzę już o nim, bo dawno nie jadłam.

    Treść doklejona: 06.11.12 13:45
    szczypta_chilli: gdzie sie kupuje liście limonki kaffir???

    W sklepach internetowych najwygodniej.
    Ale jeśli nie dasz, NIC się nie stanie. Trawa cytrynowa daje prawie ten sam efekt, a łatwiej dostępna.
    Nie ukrywam, że takie rożne cuda to najczęściej z Amsterdamu przywoziliśmy.
    --
  8.  permalink
    Hmmm - no ciekawi mnie Twój mąż , Suszka :)
    Brzucha to nie chce miec zadnego ale te afrodyzjaki to w sumie czemu nie.... ;)
    a jak trawa styka to fajnie :)
    •  
      CommentAuthorhornet
    • CommentTimeNov 6th 2012 zmieniony
     permalink
    szczypta_chilli: ale moze macie jakis super hiper przepis z mlekiem kokosowym?

    Pikantny kurczak z pastą curry
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_orientu/curry/przepis.html#toc2
  9.  permalink
    hornet- ale to wypróbowany przepis? Czy tylko znaleziony w necie?
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    szczypta_chilli: Hmmm - no ciekawi mnie Twój mąż

    Wiesz, on z tych, co to cuda na kiju wymyśla (i nieźle mu to idzie), a ugotowanie zwykłego makaronu to już czarna magia :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    Dziewczyny, a gdzie znajdę przepis na te słynne piersi z brzoskwinią? Ostatnio wspomniany na "co Wam w sercu gra". Byłabym wdzięczna, bo nieźle brzmi :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.