Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czyli w jeden dzień Wośp zarabia tyle ile Caritas w kwartał
nie ma aż takiego szerokiego pola popisu do machlojek jak inne fundacje
A nie można tak po prostu stwierdzić, że każda fundacja, która zbiera fundusze na szczytny cel jest fajna, cacy i w ogóle lubimy ją,
Poza tym mniejsze są "koszty utrzymania" machinerii działającej w jednym dniu niż fundacji działającej ciągle.
Jak już jesteśmy takie ścisłe, to całe działanie wszystkich fundacji różnego typu jest mocno spekulacyjne :)
Osobiście jestem ostrożna w stosunku wszystkich, niezależnie od ich ideologii.
Puścić dziecko do przedszkola i jednocześnie iść na tę uroczystość? Zostawić tego dnia w domu?
Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Wiecie- skoro nie uczestniczymy w Szabasie czy Ramadanie, dlaczego mamy uczestniczyć w wigilii Bożego Narodzenia.
Nie udajemy, że żydów czy muzułmanów nie ma. Nie uczestniczymy w ich świętach.
Tak samo - nie udajemy, że katolików nie ma, ale w ich świętach także nie uczestniczymy.
Nie sądzę, żeby uczestniczenie w przedszkolnej wigili miało jakikolwiek wpływ na jego decyzje w przyszłości... Sushka, moim zdaniem, obecność Witka na tej wigilii niczego nie wniesie do jego "bagażu doświadczeń życiowych". Jesteście niewierzący, tak wychowujecie dzieci, więc zasadność uczestniczenia w wigilii jak dla mnie jest żadna.
..ale jak ma się czuć owy Witek, nawet jak będzie starszy, jeśli każde dziecko dostanie prezent pod choinkę, będą sobie opowiadały, a Witek co?
może warto nie wypaczać dziecka
w sumie w liceum miałam koleżankę Muzułmankę... widać było, że jej bardzo przykro, że ona nie ma tych prezentów i całej otoczki takiej,
Dla mnie, jako nauczyciela pracującego już w kilku szkołach, jest to sprawa zupełnie nieznana. Serio! Miałam wielu uczniów ateistów bądź wyznawców innej wiary i ani razu nie spotkałam się z takim zachowaniem.
dzieci są w tych kwestiach znacznie bardziej naturalne i elastyczne niż ich rodzice.
w przedszkolu do którego chodzi Witek, są dzieci, które nie uczestniczą w zajęciach religii (dobrze kojarzę?) - wiesz, jak ich rodzice rozwiążą tę kwestię?