Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wybieram z religii co mi wygodne.
ze nie masz choinki w domu prezentów, kolacji itd.??
Mam pomysł,aby dzieciom ubierać choinkę na zasadzie "drzewku zimą w lesie zimno, więc zabieramy ją do ciepłego domu, a ona potem odwdzięcza się za to".
nie wymyslam bzdur
moj trzylatek dobrze wie przykladowo ze mikolaj przyjezdza samochodem a nie saniami ciagnietymi przez renifery.
hopelight- z czym ci sie gryzie? moze wasze mikolaje przyjezdzaja saniami. nasz przyjechal samochodem.
Dzieciństwo to jedyny czas, kiedy dziecko ma szanse poczuć magię, uwierzyć w niemożliwe itd...
Zachwycone spojrzenie mojej Natali na widok pieniążka pod poduszką, tam gdzie wieczorem zostawiła mleczny ząbek (zębowa wróżka), oczy wychodzące z orbit na widok prezentu podrzuconego ukradkiem przez Mikolaja (bo przecież nikt inny do pokoju nie wchodził!:)) - takie momenty są nieocenione.
nie jest im zwyczajnie przykro? ie można mieć tej choinki bez religijnej otoczki?
Bo właściwie nie bardzo tez rozumiem co jest takiego złego w tej choince jeśli nie traktuje się jej religijnie.
Chyba że ubierać choinkę i "korzystać" tylko i wyłącznie z symboliki przedchrześcijańskiej. To mi pasuje :-)
co innego, jeśli nie ma ŻADNEJ wiary i ŻADNEJ okazji do takiego dania prezentu (prócz dnia dziecka,urodzin), spędzenia uroczystej kolacji,śniadania,obiadu czegokolwiek..to nieco inna sprawa wg mnie
co innego, jeśli nie ma ŻADNEJ wiary i ŻADNEJ okazji do takiego dania prezentu (prócz dnia dziecka,urodzin), spędzenia uroczystej kolacji,śniadania,obiadu czegokolwiek..
wyjaśnij mi proszę, być może przyznam Ci rację świetnego pomysłu na życie
O prezentach i Mikołaju fajny tekst napisała Agnieszka Stein. Jeśli był już linkowany, to przepraszam. TU