Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Trafiłaś w sedno - skoro się nie wierzy, to po co zgłębiać jakiekolwiek religie?
Nie mnie krytykować kk i inne wynalazki, każdy idzie swoją drogą,
eżeli nie Tobie, nie mi, nie nam, to komu? Czy nikomu? Czy kk ma immunitet od krytyki?
skoro krytyka własnego podwórka czy raczej bunt na zastaną rzeczywistość jest według Ciebie społeczną niedojrzałością to oznacza że człowiek społecznie dojrzały przyklaskuje wszystkiemu w czym wyrósł??
Według mnie bezpośrednia krytyka wyzwala agresję i zacietrzewienie i nie skłania do myślenia i poszukiwania.
zawsze jedna strona jest niekompletna. Zarówno zauważanie samego zła, jak i lekceważenie, czy niedostrzeganie go
ludzie wierzący przyjmują pewne prawdy jak leci, bo tak jest mówione w kościele i się nad nimi wcale nie zastanawiają
ludzie wierzący przyjmują pewne prawdy jak leci, bo tak jest mówione...
dodałabym przynależący do konkretnej religii.
Nie koniecznie. Do różnych religii. Na tym polega zjawisko wiary.
"no a według „świętej wiary" żyć nie mogę, gdyż nie jestem na tyle bogaty, aby wychować tabuny dzieci, które musiałby się pojawić, gdybym uznał prezerwatywę za narzędzie nieczyste"
Melodie, dalej nie zdzierżyłam. Autor tego to osoba poczytalna?
--
Rzeczywiście, ktoś, kto twierdzi, że osoby odrzucające antykoncepcję mają zaraz tabuny dzieci nie jest niepoczytalny, raczej brakuje mu wiedzy.
I biedny chłopak pluje sobie w brodę, że prezerwatyw nie zakładał.
to trochę słabe przeżywanie radosnej nowiny :-/... nie chciałabym, zeby moi rodzice pluli sobie w brodę, ze nie użyli prezerwatywy... smutne
Trzeba było myślec wcześniej i albo użyc prezerwatywy, albo wstrzemięźliwości w czasie płodnym. Krótka piłka.
Zatem gdzie są te tabuny wpadek bez anty u użytkowniczek?
Pozwala mieć zaplanowaną liczbę dzieci bez stosowania żadnej anty. No to gdzie te tabuny?
Czy zatem rodzina mająca np 3 dzieci w trudnej sytuacji materialnej nie powinna ograniczyć współżycia w fazie płodnej aby uniknąć kolejnego poczęcia zamiast liczyć na fuksa?
Rozejrzyj się wokół siebie.
Wątpię, że taki mężczyzna aż tak bardzo zwraca uwagę na dobro jego "partnerek".