Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Apropo, polecacie jakis uniwersalny podgrzewacz do ktorego miesci sie wiekszosc butelek...?
monitor oddechu, czy warto, jeśli tak to lepszy taki z matą wkładaną pod materac czy taki przyczepiany do ubranka? Plusem tego przyczepianego jest to że ma tez alarm wibracyjny uruchamiany przed alarmem dźwiękowym, tzn że nie budzi tak szybko wszystkich na raz :)[/qu
Jeśli monitor ma wykrywać bezdech u dziecka to chyba wolałabym, żeby budził alarmem tak od razu, a nie ryzykować, że nie usłyszę wibracji. Z tym, że ja nie będę kupować.
Z tym ochraniaczem i obawą uduszenia to chyba jednak przesada. Na początku noworodek nie potrafi się przesunąć i śpi, tam gdzie go położysz- czyli na środku łóżeczka, z dala od ochraniacza. Potem, kiedy już potrafi się przekręcić to umie też poruszyć głową, tak żeby sie nie udusić.Potencjalne ryzyko uduszenia to poduszka albo źle dobrany rozmiarem materacyk
.[quote=oranda]kocyk, polarowy, bawełniany, wełniany, akrylowy, mikrofibra? Czy z każdego rodzaju po jednym?
nie potrzebujesz tak dużo kocyków. Dwa wystarczą spokojnie- cieńszy i grubszy. Ja mam jeden z polaru, jeden akrylowy.
Jeśli monitor ma wykrywać bezdech u dziecka to chyba wolałabym, żeby budził alarmem tak od razu, a nie ryzykować, że nie usłyszę wibracji. Z tym, że ja nie będę kupować.
Ja rowniez mam dwa kocyki cienki i grubszy:) w razie potrzeby zawsze mozna dokupic. Pozatym jeszcze mam rozek, spiworek, kolderke.
czyli właściwie wszystko co można mieć
Bardzo podobaja mi sie takie turystyczne lozeczka.
i wkoncu maz zdecydowal sie na zwykle drewniane.
[/quote][quote=asia_]Łożeczko turystyczne jest ok , ale na krótką dżemkę albo żeby maleństwo było bezpieczne