Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kurcze mnie to nawet tknęło, że ta tacka jest za wysoko dla niego .. Czy on może na niej swobodnie łokcie ułożyć ? Może dlatego tak niechętnie łapie za jedzenie ? tak mi do głowy tylko przyszło ..
wystarczy podłożyć pod pupę poduszke czy koc złożony by sprawdzić czy to kwestia wysokości Może pożyć od kogoś takie krzesełko, albo kup używane i sprawdź jak Wam pójdzie parę następnych posiłków.
wystarczy podłożyć pod pupę poduszke czy koc złożony by sprawdzić czy to kwestia wysokości
weź sobie na kolana talerz z czymś co można złapać w łapkę Kawałek dla Ciebie kawałek dla Adaśka jak nie chce w rękę to dawaj mu gryźć i "karm" go jak zasmakuje sam może złapie
Myślę, że "zepsułaś" go karmieniem ;)
Natomiast wydaje mi się, że powinnaś wyluzować i karmić go nadal. I cieszyć się, że je, bo są dzieci, które łyżeczka parzy. Przecież Adaś ma jeszcze dużo czasu na samodzielne jedzenie.
zasadą początków samodzielnego jedzenia jest to, że dziecko powinno próbować (nie najadać się!) jedzenie, odkrywać konsystencje, smaki, kolory. A na spokojnie może robić to, gdy nie jest głodne :)
Chodziło mi o "normalne", niemleczne jedzenie :) ale on mleka w dzień nie pija, więc ja nie bardzo mam go czym wcześniej nakarmić
Chodziło mi o "normalne", niemleczne jedzenie :)
Dziewczyny znalazłam fajny przepis na kotleciki z soczewicy na parze
winnica upieklo ci sie, akurat wczoraj mnie tu nie bylo
Jeśli tacka jest wg Ciebie za wysoko,to przystawienie do stołu może rozwiązać problem.
No i też nie lubił i do tej pory nie lubi upaćkanych rąk
Winnica, jesz z Adasiem? Tzn. Czy siedzicie razem przy posilkach, czy Adaś je sam?
W każdym razie jak kiedyś wziął do łapki ryż, to potem otworzył rączkę i próbował strząsnąć ten ryż i patrzył na tą łapkę z takim obrzydzeniem normalnie, widać było, że mu się nie podoba, że coś mu się do rączek lepi
A w ogóle to zastosowałam się do Waszych rad, podwyższyłam Adasiowi siedzenie i ...
Dziewczyny, a czy Wy zanim zaczynacie BLW to zapoznajecie się sumiennie z zasadami pierwszej pomocy..? Macie jakieś godne polecenia linki do stron o takiej tematyce..?
Migg piszesz o herbatce Rooibos? dla takiego półrocznego szkraba też może być zamiast np. soku?
Raz albo dwa zdarzyło mi się coś usmażyć i L. tego nie ruszyła :)
Winnica, a gdy smażysz na ghee, to czuć zapach masła? Bo próbowałam go tak "na sucho" i było bez smaku