Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Super przepis! Uwielbiam takie wariacje warzywne. A jak długo trzymałaś buraka na parze? Tzn. aż zmięknie? Bo mi chyba nigdy buraki nie zmiękły... KOTLECIKI BURACZKOWE GOTOWANE NA PARZE - OBIAD
Dziewczyny czy mogę dawać małej do potraw serki krowie czy sery żółte?
Ja bym nie dawała takiemu maluchowi. Zwłaszcza sera żółtego, który jest dość tłusty i może mieć sporo chemii (zwłaszcza przyspieszaczy dojrzewania- bo ż.sery są serami dojrzewającymi). Chociaż podobno im droższe i bardziej prawdziwe tym lepsze i mało/wcale(?) chemii mają w sobie
A jak długo trzymałaś buraka na parze? Tzn. aż zmięknie? Bo mi chyba nigdy buraki nie zmiękły...
Winnica co do tych ekowarzyw itp. to ja staram się kupować i gotować jedzenie dobrej jakości, ale nie mam jakiejś wielkiej fazy na tylko eko. No bo np. nie ma chyba ekobananów, no nie? Natomiast o suszonych owocach trochę się nasłuchałam i jakoś tak wolę znaleźć zdrowsze :)
czy od surowej marchewki moze wystapić uczulenie?
jaką książkę polecacie ?
jaką książkę polecacie ?
ale tego mleka nie za mało
Moim zdaniem moglabys dawac owoce na podwieczorek np z jogurtem a jak mowisz ze sie nie najada to dorzucic kawalek chleba, zrobic tosta czy kanapke, a moze nawet mleko?Ja bym proponowala owoce rowniez po pozostalych posilkach.
Z tym, ze u nas kolacja jest przed 20
winnica, możesz też przemycać owoce w obiadku
Nam pediatra powiedziała że owoce nie powinny być traktowane jako posiłek
Nie wiem czy sadzac ja do jedzenia czy odpuscic na razie i czy cyc to nie za malo dla niej.
Spokojnie, przy BLW mleko mamy jest podstawą pożywienia dla malucha. Jeśli chce tylko cyca, to widocznie tego teraz potrzebuje. Ja bym sadzała małą do posiłków, ale nie karmiła i jej i nie zmuszała. Jak coś zje, to zje, jak nie to nie. Zresztą w tym wieku jedzenie dla dziecka ma być raczej zabawą, więc na prawdę nie masz się czym przejmować