Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
pierogi z jagodami, gdzie ja o tej godzinie jagody dostanę
szkopuł w tej zupie polega jednak na tym, żeby dobrą część indyka kupić hahahahhaha
a nie masz zadnych starch?
od 1,5 na sztuccach lecimy ;)
W sobotę teściowa dała jej ziemniaki w zsiadłym mleku (!!!!!!)
małej nic nie było na szczęście.
aha i nie uwazam aby zsiadle mleko bylo zle, tak samo jak naturalne jogurty dla dziecka-przeciez to samo zdrowie z naturalnymi probiotykami
sto razy lepsze niz jakies danonki np nafaszerowane dodatkami
Żeby mleko się zsiadło to nie może być pasteryzowane, co oznacza,że ma w sobie sporo bakterii, no i umówmy się zdrowe to nie jest.
a ze niby zly nawyk zywieniowy? ale ze co? ze tlusta?
pamietajmy,ze dzieciom takim malym tluszcz jest bardziej potrzebny niz doroslym,
nieprawda, mozna zrobic mleko zsiadle z pasteryzowanego, nie bedzie takie pyszne jak prosto od krowy ale sie da,poczytaj troche
Jaheira- nabiał fermentowany, w tym zsiadłe mleko, są zdrowsze i łatwiej przyswajalne niż mleko nieprzetworzone.
no i umówmy się zdrowe to nie jest.
Ale ja nigdzie nie napisałam,że jest inaczej.
Żeby mleko się zsiadło to nie może być pasteryzowane, co oznacza,że ma w sobie sporo bakterii, no i umówmy się zdrowe to nie jest.
I jak wspomniałaś, każdy zrobi to co uważa, ale ja wolę się wstrzymać przed podawaniem dziecku przetworów z niepasteryzowanego mleka.
Napisałam,że niezdrowe są bakterie z niepasteryzowanego zsiadłego mleka.
I nie te bakterie, które wpływają na to,że mleko się kwasi...
kusza mnie te pierogi,ale poczekam chyba az Teo zrobi zobacze czy wyjda:D
a jakie? pytam z ciekawosci
Ja tam daję widelec, dawałam od początku. Krzyś już też je widelcem, ale na razie tylko swoim. Ewunia wsuwa i naszymi.
I bez jajka? sama woda i maka i z tego udaje sie wylepic ciasto na pierogi?
dziewczny wiem ze to nie ten temat ale jak Dawid zrobil brzydka zielona ciagnaca kupe po tuna bake to chyba mu nie podeszlo i mam mu juz nie dawac, nie?