Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Fretka Flynn "Ocena czynu, nawet dwóch, jak by mnie Beatka sprostowała. A ja dodam jeszcze infantylizm, bezczelność, głupotę i ezpodstawne bardzo wysokie mniemanie o sobie."[ Sądzę i raczej jestem na 99% pewna,że nikt nie napisał,że jest głupia...
może lepiej zejść człowieka a przejść na ten problem
Ale czy stwierdzenie że ktoś ma "IQ pantofelka" to dalej jest na temat? No Jaheira, po co to, sama powiedz..
To się nazywa robić z igły widły. Niedługo napiszecie, że proponowała przeprowadzenie zabiegu u siebie w domu za pół ceny. potencjalna pośredniczka zabiegu
To się nazywa robić z igły widły. Niedługo napiszecie, że proponowała przeprowadzenie zabiegu u siebie w domu za pół ceny.
ahe, po co publikować info tutaj? Dodatkowo? Co w sytacji, gdyby zaostrzono prawo? Forum by nam zamknęli Na to się, niestety, nie zapowiada... Za to ktoś może naprawdę przypadkiem trafić, nie szukając żadnych namiarów, a wykorzystać wiedzę za parę lat, albo rozmawiać z ciężarną koleżanką, która takich informacji szuka i powie: "Wiesz co? Ja na 28dni.pl wyczytałam, że takie, o, tabletki masz szukać". Chciałabyś przypadkiem usłyszeć, że się przyczyniłaś do aborcji?
Nie wydaje Wam się dziewczyny, że gdyby ktoś naprawdę chciał kogoś zachęcić do aborcji to robiłby to trochę dyskretniej?
Tak właśnie kwitnie podziemie aborcyjne, bo ktoś coś wie, ale nie powie... A nie powie bo lepiej milczeć...
Jeśli na forum znalazłabym wpis, gdzie podawałaby namiary na jakąś klinikę aborcyjną, lub podawałaby metodę, jak można pozbyć się ciąży - zgłosiłabym ten post do moderatora.
Jaheira, jeśli masz zamiar ludzi osądzać i potępiać - to Twój wybór, ale pozwól że ja będę dokonywała swoich wyborów. A dla mnie każdy człowiek zasługuje na szacunek.
Nie bardzo rozumiem porównanie. Nie wydaje mi się, żeby komukolwiek miała stać się krzywda z powodu tego, że na 28dni znajduje się użytkowniczka, która przyznała się do dokonania dwóch aborcji. Czy sądzisz, że mogłaby komuś zaszkodzić samą swoją obecnością? Mogę zareagować kiedy widzę jakieś niebezpieczeństwo - i za takie uważałam podawanie linków lub telefonów do osób, które dokonują aborcji lub podawanie metod przeprowadzenia aborcji - to akurat dziewczyny podały mając dobre intencje, ale według mnie mogło to mieć złe konsekwencje. Akurat Beatka sama nic takiego nie podała, więc nie widzę powodu, żeby jej posty usuwać. Czy to oznacza,że na policję pójdziesz dopiero jak zobaczysz jak rodzic bije swoje dziecko? Siniaki, które pozwolą Ci to podejrzewać, nie wystarczą?
OK, już tłumaczyłam, że nie daję sobie prawa do potępiania żadnej osoby. Więcej się na ten temat rozpisywać nie będę. Nie zamierzam walczyć z wiatrakami, ani szykanować kogokolwiek kto myśli inaczej niż ja. Uważam, że każdy ponosi odpowiedzialność za własne wybory i własne życie.
Nie zabraniam Ci dokonywać Twoich wyborów... Ja piszę tylko o niezrozumiałym dla mnie braku konsekwencji...
--
Nie wydaje mi się właściwym poniżanie kogoś i wyganianie z forum, jeśli ta osoba nie dokonała złamania regulaminu.
Nie wydaje mi się, żeby komukolwiek miała stać się krzywda z powodu tego, że na 28dni znajduje się użytkowniczka, która przyznała się do dokonania dwóch aborcji. Czy sądzisz, że mogłaby komuś zaszkodzić samą swoją obecnością?
Jaca, absolutnie nie przeszkadzałaby mi tu osoba, która dokonała dwóch aborcji. Aborcja sama w sobie zaraźliwa nie jest....
Zagrożenie widzę w chęci służenia radą, pomocą i być może wsparciem(potwierdzeniem słuszności decyzji) dla osób, które o tym zabiegu myślą...
Nasze forum jest otwarte- tak więc może na nie trafić osoba, która poczta pantoflową dowiedziała się,że tu jest ktoś, kto pomoże.
W moim odczuciu, skoro nawet pożyczenie pieniędzy na aborcję jest złe to także każda inna działalność, która zabieg może uskutecznić.
Nie wiem, jaki regulamin przewiduje obrażanie ludzi przez tą Panią, ale robiła to na każdym kroku i od tego zaczęła swoja znajomość z 28 dni. Złamała na samym początku wszelkie zasady współistnienia w społeczności.
Nie rozumiem po prostu, jak możesz tyle czasu wracać do tego i bronić kogoś takiego... i tym samym sprowadzać dyskusję z właściwych torów.
Widzę, że Melodie skasowała swój post. Też nikogo nie obrażałam, ale irytuje mnie ciągłe zajmowanie się Panią Beatką ilekroć wróci właściwy temat tej dyskusji. Obrończynie tej Pani, jakbyście chciały wówczas zrobić coś pożytecznego, mogłyście zgłosić nieodpowiednie zachowania tam, gdzie trzeba i prawdziwie zainteresowane próbować zwrócić dyskusję na właściwe tory.
Jaca formuła przeprosin...hm...wkoło naokoło byle nie przyznać się do błędu. Poza tym bronisz z niewielkim wyjątkiem tylko jedną osobę, która niekoniecznie na to zasługuje i nie dlatego, że dokonała aborcji. Zwróciłaś uwagę na to ile osób obraziła...na pierwszym miejscu stawiając sobie za cel obrazę tych, które chciały jej pomóc.
Dziewczyny, chyba należałoby coś wyjaśnić, bo Wam kiepsko idzie łączenie faktów:
Mi się to kupy nie trzyma,
Nasza pani B. jest płci żeńskiej raczej, bo ma z dużym prawdopodobieństwem szyjkę macicy.
A moim zdaniem nie każda kobieta będzie taki syndrom poaborcyjny miała.
A moim zdaniem nie każda kobieta będzie taki syndrom poaborcyjny miała.
I ma do tego prawo w takim samym stopniu, jak kobiety mówiące, że taki syndrom miały.