Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jednak wydaje mi się, że czytając o aborcji z reguły czytamy coś, co jest wpuszczone do obiegu przez tych, którzy ją popierają, bądź tych, którzy są jej całkiem przeciwni. Dlatego nie doszukiwałabym się w takich broszurach wypośrodkowanej treści... To tak, jakby broszurka na temat NPR miała równocześnie szczerze przyznać, ze w sumie tabletki antykoncepcyjne również mają bardzo wysoką skuteczność.
Czemu legalizacja aborcji jest rzekomym działaniem dla dobra kobiet?
Jeśli syndrom poaborcyjny istnieje to myślę, że tylko u tych kobiet, które nie były w 100 % pewne swojej decyzji (czyli ktoś je do tego zmusił, namówił).
Ty egoistko, tu nie o Ciebie chodzi tylko o drugiego niewinnego człowieka, który ma PRAWO żyć, tak jak Ty masz prawo
gdybym teraz zaszla w ciaze
sprowadzanie kwestii rodzicielstwa tylko do ciała kobiety
To że nas coś bezpośrednio nie dotyczy w tym momencie nie znaczy, że nas nie dotyczy pośrednio i nie będzie dotyczyć w przyszłości.
Zastanawiają mnie osoby, które raz chcą żyć w tym społeczeństwie, a raz pokazują faka mówiąc to jest tylko i wyłącznie moja sprawa. I nie mówię tu o aborcji ale też o legalizacji ćpania itp.
A sens rozmów zawsze jest, to nie jest tylko ścieranie poglądów, a wymiana spostrzeżeń na różne kwestie związane z danym tematem.
Problem pojawia się dopiero wtedy, kiedy ktoś chce na siłę wpoić innym, że to on ma rację.
"Nie, w życiu nie usunę" nie znaczy, że za x lat nie zdarzy się coś, co jednak będzie impulsem do zmiany podejścia.
nie oceniajcie z góry, że życie danej osoby jest gorsze ze względu na jej ciężką niepełnosprawność..
brak rozwoju neurologicznego, brak wszystkich zmyslow. karmienie dozylne, ciezkie epilepsje, odlezyny, ciagle infekcje. zycie wrecz sztucznie podtrzymywane.
a mowie o sytuacjach gdzie wiemy w jakim stanie urodzi sie dziecko, z jaka choroba.