Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Na filmiku o pierwszych słówkach dosłownie jakbym Stasia widziała,
Dawidek bawi się samochodami ale w tym czasie odpowiada na Twoje pytania, patrzy w oczy, uśmiecha się tak pociesznie jak Staś.
I to układanie i burzenie wieży, rzucanie wszystkiego i bicie sobie brawo jak coś się uda.
Myślałam, że autyści w ogóle nie łapią kontaktu wzrokowego, są zamknięci w sobie. Aż się zryczałam.
Skierowanie do poradni pp i neurologa wystawia pediatra? Mówicie, że lepiej iść na nfz niż prywatnie?
Dziekuje. Ladne blond wloski:)
Monia ale u Was chyba znaczne postępy? Przynajmniej po tych słówkach wnioskuję :)
Intelektualnie dzieciak jest geniusz
Misiek by w życiu tych kubeczków z taką precyzją nie powkładał...zresztą on po 3-cim pewnie by już zrezygnował z zabawy bo pewnie by próbował włożyć większy w mniejszy a jak by nie wyszło to od razu złość...
Dawidek sobie swego czasu nocnik na ten czerep zakładał. Ten wygladał jak taki "nieudany kowboj" ;)
Czasami, a nawet najczęściej strach ma wielkie oczy ;). Nigdy nie idź z nastawieniem: "diagnozujemy autyzm", lecz "potwierdzamy, że mam zdrowe dziecko". W razie "W", na stres jeszcze przyjdzie czas, po co z góry sie stresować. Póki co więcej mamy dzieci zdrowych niż chorych, choć niestety autystów nam przybywa, dlatego dobrze jest sie upewnić, wykluczyć...
Mnie tez się zawsze wydawalo,ze dzieciz autyzmem,to nie lapia kontaktu wzrokowego,nie lubia przytulania
Monia, a byliście w Grudziadzu?
A podeslalabys mi tez filmik? Mnie tez się zawsze wydawalo,ze dzieciz autyzmem,to nie lapia kontaktu wzrokowego,nie lubia przytulania itp.
wszystko zalezy jak jest gleboki i zaawansowany
Hanny, są takie fajne blokady dla dzieci do łóżka, takie bramki. Mnie Leon pierwszy raz w zyciu spadl dokladnie w wieku 8 miesięcy, z niskiego lozka, ale strasznie przezylam...
Moj syn np zdecydowanie lepiej sie czuje wsrod dzieci starszych i nastolatkow, doroslych. Zabiega o ich uwage.
Natomiast uważam, ze jeśli dziecko ma kilka cech autystycznych, to warto pojsc po diagnoze.
Ja tez slysze, ze przec Filip jest normalny, ze nic nie widac. No wlasnie, bo nam sie wydaje, ze powinno byc widac na pierwszy rzut oka
Napisze jeszcze jedno. Nie ma na swiecie dwoch takich samych autystykow/aspergikow! Nie ma sensu porownanie, ze moj to robi to, to, to i to, ale tego juz nie robi wiec jest ok.
prawie wszysrkie dzieci w ktoryms momencie wykazyja cechy ktore sa przypisywane autystykom
Tez chyba nie mozna dac sie z tym wszystkim zwariowac.
ak jak mowie, najbardziej cierpia dzieci.