Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mnie osobiesicie rozwala to, ze wprowadza sie te zajecia w przedszkolach. uwazam, ze to nie czas i miejsce na to.
Mam wrażenie, ze trzylatki w ogóle mało sie uczą i ze główny nacisk jest kładziony na zajęcia ruchowe,
I w przedszkolu będzie wpajane, że chodzić należy a w domu będzie mówione że chodzić nie będziecie
Mam wrażenie, ze trzylatki w ogóle mało sie uczą i ze główny nacisk jest kładziony na zajęcia ruchowe, ale to akurat dobrze.
u nas 3 latki glownie sie ucza
ale mu tłumaczyłam, ze do Kościoła chodzi się z potrzeby bliskości Boga, a nie dać na tace (nie chcesz, nie dawaj - moja zasada).
a koscielny tez?
zagadnelam pania, czy ja uderzyl. na to ona, ze absolutnie nie, ze zachowanie sie poprawiolo, ze jest ok, za to piotrek mowi, ze mama go bije. ( w zeszlym roku mowil za to, ze pani w przedszkolu go bije, co jest oczywistym klamstwem
Można rzec, że by być blisko Boga nie trzeba iść do kościoła. Nie trzeba deklarować się jako katolik. Niekatoliccy, niekościelni chrześcijanie też mogą być blisko Boga i Chrystusa. Dorga do Boga nie prowadzi przez Kościół jak próbują Nam wmówić.
Nie wiem, ja to mam wrażenie (oczywiście to moje odczucia tylko), że będąc w kościele jestem jakoś dalej Niego niż bliżej. ;)
jak ktos chce to prosze bardzo - religia przy kosciolach
Niekatoliccy, niekościelni chrześcijanie też mogą być blisko Boga i Chrystusa
a kiedy ostatnio mialam swego rodzaju kryzys, to mowilam Malzowi, ze jakbym miala sie nawrocic to tylko w wersji protestanckiej
No cos Ty! Wiesz jakie maluszki sa chłonne? Wiadomo ruch jest i to dużo, ale po prostu teraz te 3 latki chłona wiedze jak gąbki ;). I wcale nie trzeba w nie wmuszać wiedzy one same sa ciekawe wszystkiego ;)
Skąd to się bierze?
To ja podam nasz przykład, bo ja nie uznaję żadnych tego typu instytucji, ale wierzę, że ktoś nad nami czuwa, za dużo zdarzeń w moim życiu było, żebym w to nie wierzyła.
Mój mąż jest protestantem i chociaż na nabożeństwa chodzi rzadko to powiem Wam, że go podziwiam, bo swoim zachowaniem, swoją postawą jest takim przykładem bardzo wierzącej osoby.
Frag to pewnie macie w domu biblię warszawską
w każdej sali zabaw zrobisz urodziny z własnym jedzeniem tyle,że zapewne jest to kwestia " korkowego"
Pamietaj aby nie okazywac niezadowolenia jak sie kolejny raz zsika.daj mu czas i tak zeby nie czul presji.
[/quote]
To na pewno!
Presję może trochę czuć bo ja już nie wyrabiam. Nie mam siły do niego szczególnie jak mi się zleje jak Magdę trzymam na rękach bo mi płacze! [quote=ladybird27]wspominalas ze jak jest z mezem to chodzi po nocnik-czy wtedy ladie sika i wola?
a dajesz mu jakies nagrody za siku i kupke ?
probowalas byc z nim w lazience kiedy puszczasz wode?