Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i ONm to jest takie cus, ze kora mozgpwa hamuje impulsy. to nie jest tak, ze dziecko ma salbe miesnie i jak oojdzie na silownie;-P to nagle je wzmocni. ONM to znazy ze impuls z glowy do miesnia gdzie sie "gubi".
Jak to wszystko jest ze sobą powiązane...
O ja pierdykam, ale to rozłożone na części drobne zajebiste
jak to to było z 25 tysięcy lat temu. Gdy nie było nic: mat, leżaczków, fotelików, tylko ramiona matki i to ciągłe przemieszczanie się ludzi.
Nie... zajebiste w sensie, że to już tak wiadomo o co chodzi, skąd się coś czasem bierze, nie zajebiste to że kogoś to dotyczy :( głupio się wyraziłam
Jedno jest pewne: ludzie mieli o wiele lepszą kondycję :) tu dam sobie głowę uciąć. Żadnych kanap, Tv, internetu. Mamo oni ciągle na świeżym powietrzu byli
Frag jest na Goclawiu gimnastyka, tylko nie pamietam gdzie, moge sprawdzic
A wszelkie próby biegania, skakania, chodzenia po murkach, wspinania na cokolwiek ucinała hasłem "dziewczynki tak nie robią, to dla chłopców)
I jak patrzę na tę młodą babkę, która to prowadzi, jaki entuzjazm od niej bije, radość z tego wszystkiego, to jej bardzo, bardzo zazdroszczę. A wiecie, kto to jest? Córka mojego wuefisty z LO
Martynka jest LENIWA i wymyśliła sobie sposób na alternatywne poruszanie się a my jej na to pozwoliliśmy - i dlatego nie miała potrzeby aby zaczać chodzi..... wiec akurat tu zadnych innych problemów nie było (w sensie rozwojowych w kośćcu, mięśniach itp.)
dzieci w przedziale 2,6 - 3 lata:
wykonuje skoki rytmiczne obunóż, biega
Jednak uważam, ze najdłużej niechodzące dziecko na naszym forum chodzi w tej chwili dzięki rehabilitacji (dzieki Gosia MKD) - bo mając 20 miesięcy Martynka nie miała w sobie żadnego imperatywu do tego żeby wstać, nie mówiąc o chdozeniu (dla przypomnienia porusząła się na pupie).
A wczoraj pierwszy raz w życiu powiedziała "kocham mamę"
Ona teraz taka nieufna sie zrobila do lekarzy (nie boi sie tylko swojego pediatry), ciagle mysli ze beda jej krew pobierac z paluszka.
O, jeszcze tu jest fajnie rozpisane co i jak u dzieci w przedziale 2,6 - 3 lata:
Rotacje i kompresje stawów.