Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jak dajesz radę w początkowej ciąży z maluchem u boku? Niby już nie taka mała córcia, pewnie sporo sama robi, ale jak np. radzicie sobie ze spacerami? Musisz znosić wózek? Albo dużo brać ją na ręce? Podpytuje, bo przymierzamy się powoli do drugiego bobasa, ale mam mnóstwo wątpliwości... plan był taki żeby zacząć starania jakoś w czerwcu, to Laura miałaby właśnie jakieś 21miesięcy. Najbardziej to się zastanawiam jak ogarnąć potrzebę noszenia, bo przecież czasem się nie obejdzie, a jednak teraz 10kg już waży, a więcej będzie, w pierwszej ciąży niby było wszystko ok, ale luteinę musiałam brać, jakieś plamienie się pojawiło i tak zastanawiam się czy nie lepsza jednak większa przerwa... a może jeszcze będę musiała się z kiblekiem tulić
podziel się proszę swoimi wrażeniami
no właśnie obawiam się chyba najbardziej, że będzie coś nie tak i np. będę musiała całą ciążę przeleżeć i że Laura na tym ucierpi, nie będziemy mogły tak jak zawsze spędzać czasu. No ale to loteria, a właśnie wydaje mi się taka różnica wieku super. Chciałam taką od zawsze, ale im bliżej tej decyzji tym bardziej się waham
ale to chyba normalne, większość z nas tak ma
Trzymam kciuki by łożysko się podniosło i samopoczucie było lepsze
skąd te dzieciory tyle siły mają?

To są tak minimalne odchylenia, że nawet bym sie nie czepiała.

Jakie badania robić oprócz żelaza/ferrytyny, Wit.D, IgE? Magnez? Wit.B?

Choć mam lekkie obawy, bo ze starszym wiecznie problem, bo żył nie widać i pokłuty cały
No to trafiacie na kiepskie piguły, bo ja tez mam żyły ukryte, ale chodzę do takiej babeczki, która jakoś mnie tam podotyka, pouciska i zawsze znajdzie :P.
Ha, też mam pakiet i mnie lekarka wysłała na drzewo z badaniami np Wit. D.
ferrytyna 30, w zakresie 15-150. Normy dla dorosłych jak domniemywuję.

Do końca roku dawałam co drugi dzień jakieś suplementy dla dzieci ale tam b12 było 70% dzp.

Teraz poszły 4 stówki
;

;
najbardziej czekam na wynik paneli alergicznych.
A co do żelaza mam pytanie, samo mówicie że nie ma sensu wyniku interpretować? Młoda ma 56ug/dl a norma jest 50-120 i powiedziała nam pediatra żeby dietę zmienić żeby trochę to żelazo podbić, tylko właśnie problem z tym mam. Młoda uczulona na bmk i czerwonego mięsa też nie może, bo biegunki ma.
;