Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale fakt, jak tylko dowiedziałam się, że będzie drugi syn to miał być właśnie Bruno i żaden inny. A poza tym, wydaje mi się że pasuje do Olafa, prawda? A teraz dołączyła do nich Berenika :) sardynka85: zawsze przedstawiałam się nowopoznanym osobom jako Aśka
Ja tak samo bo Joanna mi przez gardło przejść nie mogło, a Asia wydawało się infantylne
Kiedy byłam nastolatką," Aśka" zrobiło się fajne i tak sie przedstawiałam. Kiedy poszłam do pracy, była Joanna, a teraz jakoś Asia mi się podoba :) A z przedstawianiem się to wiadomo, mamy takie imię, że w zależności od okolicznośći można kombinować
monika1205: Teo ale raczej nikt nie bedzie wolal Naducha
No a dlaczego nie ?
Ja mam właśnie tendencję do takiego przekształcania i bardzo często na Ninę wołam Ninucha
A na córkę koleżanki, Lenę, wołam Lenucha.

- hehe, a my na Bruna wołamy Bruniasty
--
A z ciekawości- nadajecie drugie imiona? Jak tak, to wymyślacie własne, czy raczej po kimś?
Bo urodziłam się 5 lutego w dniu imienin jej właśnie
)A że kocham się w Starożytności, to i pierwsze i drugie rodem z :)
i takim sposobem mam Dominika Adama.
może znamy tą samą Agatę? 

Jej mnie również Agata źle się kojarzymoże znamy tą samą Agatę?

) oczywiście Maks, Maksiu, ale też Maksiulek, Makiuleniek, Maksiulinda, Maksiula. Za to moja mama (której się imię Maks nie podoba) mówi do niego Maksymilianek i Maksilutek - ale upomnę ją w końcu, a co!!!! Bo ja przez całe życie byłam Tysią. I jak ktoś do mnie Justyna powiedział, to źle się czułam. Okropnie wręcz. I mama nauczycielkom w przedszkolu też nakazywała Tysia do mnie mówić. Dopiero z czasem dotarło do mnie, że Justyna to piękne imię a tej Tysi, Tyśki się wstydzę normalnie. Więc teraz moję mamie nakażę jak ona kiedyś innym.Ja tak samo bo Joanna mi przez gardło przejść nie mogło, a Asia wydawało się infantylne

W ogóle wiele razy u lekarza po prostu wywolywali mnie tylko po imieniu, bo nie byli w stanie przeczytać nazwiska. Teraz mam o wiele trudniejsze, a oni o wiele lepiej sobie z nim radzą.
) równiez ma na drugie Maria.... prawie jak Jan Maria Rokita 
Ula to może mieć Marian :D

Ja mimo, iż mieszkam w Polsce to chciałam dać synkowi międzynarodowe imię

jako że za miesiąc płec mamy nadzieje potwierdzić (na razie tylko po nachyleniu siurka babka obstawiala chlopca, ale wszyscy znamy te obrazki rozwoju plci, wiec to rownie dobrze córcia moze być). No to u nas tak będzie: Basia lub Helenka
zwłaszcza, że ta nasza forumowa "grzeszy" bardzo urodą 

Madzia żałuj, że nie widziałaś (i nie słyszałaś) reakcji mojego ojca na imię, jakie będzie nosił nasz syn