Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;
mój mąż się trochę zbuntował, bo gdzieś w jakimś jednym internetowym poradniku wyczytał, że tak nie powinno być.

Ja mam takie uczucie, ze nadawanie wiecej niz jednego imienia brzmi "szlachecko", tak "po krolewsku";-P

;
;
Chodzi właśnie o Kubusia (kolejnego, co tam, ale nam się podoba). I literka problemowa to "b". Gdyby to miało być "r", to bym darowała, bo to już trochę trudniej wymówić, zwłaszcza sepleniącym ;)
może od regionu zależy?

Moja mama nie ma drugiego imienia i jako dziecko bardzo jej współczułam
--
;
Moja mama nie ma drugiego imienia i jako dziecko bardzo jej współczułam

To moja mama, której babcia nadała jakże urocze i zacne imię [drugie] brzmiące KUNEGUNDA
Więc raczej będzie Adaś.
Ktoś pytał a co z sytuacją, kiedy imię kończy się literą, którą zaczyna się nazwisko?

Mój mąż się nazywa Dominik K....

zaczyna się na literę "A" i weź tu wybierz imię żeńskie, co by się na tę literę nie kończyło

Marion na forum jest dziewczyna Kasia, tez ma Henia,a niedawno urodziła Zygmunta:)

A ona nie ma przypadkiem Tadzia i Zygmusia ?

Po babciach Basia ma pierwsze imię, więc styknie 
To my mamy nie lada wyzwanie, ponieważ nasze nazwisko zaczyna się na literę "A" i weź tu wybierz imię żeńskie, co by się na tę literę nie kończyło
Marion na forum jest dziewczyna Kasia, tez ma Henia,a niedawno urodziła Zygmunta:)

Dla TEO za Huga, dla tej Kasi za Tadzia i Zygmunta. Ostatnio mały Gucio się urodził.
;
Inez Ale nazwisko macie Madzia fajne, krótkie i orginalne, więc wg mnie do niego każde żeńskie super pasuje I czujesz, że dziewucha będzie ?
Mi sie Hugo w ogole z Victorem Hugo kojarzy i przez to brzmi mi jak nazwisko.
Zygmunt czy Tadeusz to jak Zdzisław, Bogusław, Bugumił, Władysław.
Np. Luba jest cudne, ale tylko w skrócie według mnie, bo Lubomira to słabo

Mi sie Hugo w ogole z Victorem Hugo kojarzy

A tak Wam jeszcze napiszę, jakie u mojego syna w przedszkolnej grupie imiona są:
- chłopcy - Henryk (mój), Ignacy, Leon, Jerzy, Adam, Filip, Witold
- dziewczynki - Hania, Lena, Laura, Klara, Ida, 2x Julia, 2x Antonina, Ayo (mulatka, tata nigeryjczyk).
Luba jest cudne, ale tylko w skrócie według mnie, bo Lubomira to słabo

;
A dla chłopaka chciałam Leon, ale bliscy znajomi nam "podkradli" to imię , z resztą mąz mój zawetował, więc męskiego na "L" tez nie mamy pomysłu...
Mrion, nigdy nie wiesz ktorych imion bedzie duzo "w klasie".
;
tylko, ze to imie znaczy ... krowa... wiec tego...
nie będzie go nosiło co 3-cie dziecko. No bez jaj.
;
a Amelia znaczy po lacinie bez konczyn, a jednak wiele ludzi nadaje to imie, wiec tego;-P

owszem, ale to jak sie rozloza imiona nie wiesz.
A dla chłopaka chciałam Leon, ale bliscy znajomi nam "podkradli" to imię , z resztą mąz mój zawetował, więc męskiego na "L" tez nie mamy pomysłu...
Skoro podoba Ci się Luba, to zakladam, że Lubosz też mógłby