Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Suszka marion chodziło, że poda wszystkie imiona włącznie z tymi dziwnymi. Przynajmniej ja tak zrozumiałam.
napisałam wyjątkowo wszystkie, bo jest ich bardzo mało.
Napisałaś też wcześniej, że będziesz wrzucać tu mało popularne i dziwne
Sorry, takie moje zboczenie zawodowe
Wszystkie na "Ż" jak dla mnie odpadają.
Gościem byli: dziennikarz Ziemowit (jakiś tam - nie pamiętam jaki), Mandaryna i Jessica Mercedes.
Masakra te imiona, ktoś w ogóle takie nosi?!
i jeszcze użyła skrótu imienia Fabienne... FABKA. Aż się Magda Mołek wzdrygnęła :) Ja zresztą też.
A jak wisniwskiemu obce imiona w usc zarejestrowali?
Marion - przy literce ż mógłby się znaleźć Żyraf - imię zarejestrowane w Warszawie bodajże w 2006 roku:) o tym też było w DDTVN:)
Oktawian mi sie podoba, ale jak na polskie warunki chyba dosc niespotykane.
Przy tych wszystkich ....ściwoszach, ...sławach, .....witach, .....ujach to każde inne wydaje mi się "normalne"....
Heh, najlepsze jest to, że to imiona Polskie, tylko nadawane bardzo, bardzo dawno temu, a obecnie tylko pojedyncze są w użyciu
nie ma np. imienia Maks, które może i pierwotnie było skrótem od Maksymiliana, ale istnieje jako samodzielne imię.
Ja np. nie lubie takiej tradycji, że jak ojciec jest Zdzisław, to córka Zdzisława, ojciec Stanisław to córka Stanisława itp.
tak na prawdę brakuje mi takiego kalendarza/spisu imion współczesnych
No mamy niby tego Aleksa, ale to nie jest do końca to.
3-literowe:
- Ada Ewa Ida Iga Lea Mia Oda Pia Zoe
- Iwo Jan Noe Odo Wit
A Gabriela jest imieniem samym w sobie, czy też jest pochodzenia męskiego - od Gabriel?
tych 3-literowych ja w moim kalendarzu mam dużo więcej.A 4-ro to już w ogóle, jakaś dwukrotność tego co Ty podałaś
Ula, Iza, Nel, Ola, Aga itp. wg mnie odpadają, bo to zdrobnienia.
Lew to dla mnie porazka. Panie Lwie?